Damerne tabte DM finalen

En busfuld af spillere, ledere, forældre og hardcore fans hoppede på bussen fra Centrum Turist lørdag morgen for at drage mod Helsinge og DaFU’s store DM finaledag. Fra start var der unødig megen dramatik, da buschaufføren stuntede ned af trappen og slog sig gevaldigt. Han kom dog på benene igen og gennemførte turen tur/retur med hvad der senere har vist sig at være en hånd, der var brækket 3 steder! Stor respekt og tak fra hele bussen.

Vel fremme i Helsinge blev turen rystet ud af spillerbenene med en lille gåtur og efterfølgende blev kamparenaen inspiceret. Herefter gik den sædvanlige kamprutine i gang – med en lille smule ekstra fokus og et par ekstra sommerfugle i maven.

Den ellers yderst velforberedte indløbsrutine gik i vasken, da arrangørerne kludrede i hold rækkefølger og indløbsmusik: de århusianske lysfontæner brændte forgæves for næserne af Blackhawks pigerene, og ÅFK’erne måtte løbe ind til den frederikshavnske indløbssang. Intet stod imidlertid i vejen for, at det nu var kamptid: DM damefinalen 2014.

Det blev en noget tøvende og nervøs 1. periode fra begge holds side, der tydeligvis var mere bange for at blotte sig bagude end ivrige for at bringe sig i front. Specielt de nye piger på DM blokken var tilbageholdende, og Blackhawks var bedst – og farligst i 1. periode, hvor kun storspil fra Anne Bruun i ÅFK målet holdt dem fra målfadet. I den anden ende levede ÅFK på kontra og lange bolde. Mest i øjenfaldene var Jasmin Damm, der havde flere gode aktioner fra sin højre kant, men ÅFK formåede heller ikke at forvalte deres muligheder, og perioden endte målløs.

I 2. periode fik ÅFK en skidt start, da et boldtab i midtzonen gav Blackhawks føringsmålet. Midt i perioden gjorde Blackhawks det også til 0-2 i powerplay, men så var det som om, at ÅFK begyndte at stemple ind og turde mere. De overtog stille og roligt kampen og skabte chancerne til at bringe sig tilbage i kampen, men bolden ville ikke det sidste stykke over stregen, så holdet var nede med 2 mål inden kampens sidste 20. minutter.

Her lagde ÅFK’erne fra start et højere pres på Blackhawks. Bolden blev flyttet hurtigere og klogere rundt, og ÅFK fik først og fremmest fastholdt spillet i Blackhawks zonen. Det gav mange gode chancer for reducering, men kampen skulle helt hen til de sidste 6 minutter førend der endelig kom hul på bylden, da et rigtig godt ÅFK angreb blev afsluttet med skud fra kant af Mette Faurholt – afslutningen rettede Thea Ehmsen af foran mål, og ÅFK pustede frederikshavnerne i nakken. Kort efter fik århusianerne et powerplay, og Blackhawks var på hælene. De overlevede med nød og næppe, men ÅFK trykkede fortsat på og var i flere omgange meget tæt på udligningen. Den kom desværre ikke og holdet måtte tage til takke med sølv.

Det var en flok skuffede spillere, der forlod banen i Helsinge – så tæt på og dog så langt fra. Når skuffelsen engang har lagt sig, kan holdet dog roligt være stolte over en indsats, der var lige ved at snyde favoritterne.

Holdet vil gerne takke for den fantastiske opbakning fra medrejsende og andre fremmødte. Det var helt fantastisk at mærke – og høre – og gav lige lidt ekstra kræfter. Kede af at vi ikke kunne belønne den med guld…

Mange tak til Centrum Turist for fine transportforhold og en chauffør, der fortjener den største respekt. God bedring.

Point og straf:
Thea Ehmsen: 1+0
Mette Faurholt:0+1
Jasmin Damm: 2 min.
Nicoline Pihl: 2 min.

Skriv et svar