De sidste kapitler i 1. damernes slutspils-eventyr

I Påsken drog 1. damerne på tur til det skønne nord – nærmere bestemt Frederikshavn, hvor semifinaleserien mod FC Outlaws skulle afgøres. Efter den meget overraskende sejr til århusianerne i det første opgør lurede overraskelsen, da holdet havde sikret sig hele to chancer for at spille sig i finalen.

Kamp 2: FC Outlaws – ÅFS 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)
Det første opgør stod Skærtorsdag, hvor det fra kampens start stod klart at FC Outlaws var noget bedre forberedt på det pågående ÅFS spil. Der blev gået godt til den, og i modsætning til det første opgør var det Outlaws, der kom bedst ud af nærkampene. Mens ÅFS havde svært ved at få etableret deres spil på Outlaws’ banehalvdelen, ventede hjemmeholdet blot på fejl og muligheder for at løbe kontra. De to første mål til Outlaws faldt først inde i 2. periode og var netop resultatet af godt kontraspil, efter gode chancer til ÅFS i den anden ende.

Med indgangen til 3. periode var troen på en ÅFS sejr dog fortsat indtakt. Efter et netop endt, godt undertalsspil var heldet imidlertid ikke med ÅFS’erne, og et skud fra distancen blev rettet af og sejlede i mål. Herefter sivede de sidste kræfter langsomt ud af ÅFS’erne og flere chancer blev givet væk. Det resulterede i endnu 2 Outlaws scoringer og endnu et opgør mellem de to hold dagen efter, var en realitet.

Kamp 3: FC Outlaws – ÅFS 6-2 (0-0, 3-0, 3-2)
Mens ÅFS’erne havde virket en smule lamme og ved siden af sig selv om torsdagen, var der atter fight og bid i tacklingerne i opgøret om fredagen. Hvis nogen havde troet at ÅFS’erne ville lægge sig frivilligt ned, måtte de tro om igen!

Samtlige ÅFS’erne – og det var mange – kæmpede som aldrig set før. Det resulterede i mange erobringer, godt spil frem ad banen og gode chancer foran mål. Outlaws spillerne blev holdt i kort snor, og de chancer der blev givet væk, tog Anette Kjeldgaard i ÅFS målet sig kærligt af. Efter 30 minutters sublim indsats, hvor ÅFS sagtens kunne have været i front, trådte Outlaws profilerne i karakter og 5 minutter efter var 3 superflotte kasser sat i mål! Inden pausen havde ÅFS chancen for at reducere på straffe, men desværre blev muligheden ikke udnyttet.

I 3. perioden satsede ÅFS alt – presset var højere og flere blev sendt frem. Alligevel var det Outlaws der kom først på tavlen. Kort efter gav det højere ÅFS pres imidlertid gevinst og ny tro og vilje blev sprøjtet direkte i ÅFS årerne. Et overtal fulgte med et par rigtig store ÅFS chancer, men herefter svarede Outlaws atter igen og bragte sig på 5-1. Med 5 minutter tilbage fik ÅFS reduceret og spillede herefter uden målmand. Det formåede kun Outlaws at udnytte og med blot et minut tilbage af kampen blev det således 6-2 – kampens slutresultat.

Med sejren sikrede Outlaws sig en fortjent finaleplads. Det var individualisters sejr over et godt kollektiv.

Efter kampen modtog en flok trætte, rørte og skuffede ÅFS’ere de velfortjente bronzemedaljer, der satte punktum for en flot sæson, kendetegnet ved en imponerende træningsindsats, god holdånd og masser af mindeværdige kampe.

ÅFS point:
Annika 1+0
Mette Milling 1+0
Thea Henriksen 0+1
Cecilia Garibaldi 0+1

Skriv et svar