De spildte muligheders kamp

ÅFS 1. herrer havde lørdag aften en unik mulighed for at slå Esbjerg på udebane ved Vestkysten. Men chancen blev forspildt. Først og fremmest på grund af et himmelråbende ineffektivt angreb

Esbjerg Sharks vandt kampen 2-1. Trods ÅFS dominans i alle tre perioder. Men Esbjerg skal have ros for at spille sin chance fuldt ud. Det var nemlig et meget forvandlet hjemmehold, der stillede op uden sidste sæsons store profiler Hammer og Møller. Men taktikken blev lagt rigtigt. I bedste Ricardo 92 stil kørte de stilen med fem mand i slottet og giftige kontraer.

Også ÅFS manglede nogle af sidste sæsons profiler. Uden Jesper ”Guldhjem” Bertelsen og Lars ”Mini” Skytte må andre spillere gå ind og påtage sig målscorerrollen. Anders ”Masai” Brøns og Peter ”Pedel” har overtaget de to spilleres plads i førstekæden. Begge spillere spillede glimrende, og kombinerede flot med toppen Anders Vangkilde. Men det blev bare aldrig for alvor farligt. Sjældent har en førstekæde fra ÅFS tabt kampen 2-0. Anders Vangkilde havde de største chancer og sover nok ikke godt resten af ugen.

Bedre gik det for andenkæden, der vandt deres del af kampen 1-0. Magnus Møberg udlignede med fem minutter igen den føring, Esbjerg havde taget allerede midt i første periode. Men heller ikke andenkæden var på noget tidspunkt deciderede farlige.

ÅFS spillerne skal roses for deres indstilling. Alle spillere brugte de kræfter, som Anders Lovens medbragte pillebøtte med druesukker kunne give. Men det var ikke nok med fight alene. Når man spiller mod så stærk en defensiv modstander, er det nødvendigt med individuelle præstationer, der kan lukke op for tingene.

Med fire minutter igen blev Esbjergs ”Man of the Match” målmand skadet i akilleshælen. Men med store smerter klarede han alligevel de sidste ÅFS skud. Ganske som han havde gjort hele kampen. Med stor dygtighed, men også med lidt held. Udeholdet fik aldrig afsluttet rigtig godt trods omkring 50 afslutninger. Efter kampen undskyldte holdets bedste skytte Johan Dubbelman sig med, at gulvet stammede helt tilbage fra den ungarske frihedskamp i 1956.

To minutter før tid skete så det frygtelige. Den tidligere ÅFS’er og nu Esbjerg spiller Christian Gram sagde før kampen, ”han er kun 15 og hedder Per”. Men Esbjergs yngste spiller blev bedre og bedre igennem kampen. Blandt andet trak han, efter lidt brydning, rutineret en to minutter på ÅFS' brushoved Lasse Hørbye. Men to minutter før tid sneg han sig bag mål udenom de to store svenskere Sven Hector og Johan Dubbelman og lavede det slemme ved Morten Didriksen i målet. En ”rundt om mål”, der fik ÅFS 1. backkæde til at se dumme ud. Stor ros til Per!

Men ris til ÅFS drengene. At holde Esbjerg nede på to mål på udebane burde være nok. Et mål scoret er alt for lidt. Trænerne Lars Erik Bartels og Markus Sjöholm er pisket til at opfinde nogle målscorere på det ellers udmærkede hold, de har at arbejde med.
Lars Erik Bartels var fraværende til lørdagens kamp på grund af familiære forpligtelser. Så mon ikke der venter de flove drenge en gang pisk til tirsdagens træning.

Skriv et svar