Det ene point sikrede deltagelsen i kval-spillet.

Det uafgjorte resultat mod Esbjerg (læs referat andetsteds her på siden) betød, at ÅFS nu er sikret deltagelse i kvalifikationsspillet om den sidste plads i næste års elitedivision. Nedenstående kan måske også være en forklaring for de tilskuere, der undrede sig over det taktisk forsigtige spil, der blev vist af de to hold i gårsdagens sidste periode.

Resultatet betyder, at ÅFS nu har 12 point mod Esbjergs 10 og Brønderslevs 9 point, hvor alle tre hold mangler to opgør.

28.02.04 FC Outlaws – ÅFS
29.02.04 Herning FC – Brønderslev FC
29.02.04 Esbjerg – AaB
07.03.04 ÅFS – Vissenbjerg
07.03.04 Brønderslev FC – Esbjerg

Dette betyder, at ÅFS nu er sikret deltagelse i kvalifikationsspillet uafhængigt af udfaldet af de sidste kampe, da holdet er indbyrdes bedre end såvel Esbjerg som Brønderslev, og ÅFS ved pointlighed mellem alle tre hold ikke kan blive placeret dårligere end 2'er – hvilket betyder, at ÅFS ikke kan slutte dårligere end 7'er. I denne forbindelse kan man igen henføre til vigtigheden af Lars Erik Bartels to reduceringsmål indenfor de sidse 5 minutter hjemme mod Brønderslev, der betød, at ÅFS er indbyrdes bedre end nordjyderne.

6. pladsen kan sikres allerede i næste weekend, hvor ÅFS dog skal på en uhyre svær opgave mod de ubesejrede danske mestre fra FC Outlaws, og ÅFS må nok snarere sætte sin lid til, at AaB besejrer Esbjerg og Herning overrasker mod Brønderslev.
Mere sandsynligt er det, at afgørelsen udskydes til sidste spillerunde, hvor ÅFS får besøg af Vissenbjerg, mens Esbjerg gæster Brønderslev. En sejr til ÅFS i denne runde vil garantere 6. pladsen, og Brønderslev og Esbjerg vil i stedet skulle spille i slags finalekamp om den sidste plads i kvalifikationsspillet, Odense FC ser ud til at blive den sidste deltager i denne serie – holdet skal bare have point imod Holstebro på hjemmebane i sidste kamp for at sikre 1. divisionstitlen foran Strandby, der har muligheden for at snuppe 1. pladsen, hvis de besejrer AaB og Jetsmark samtidig med, at Odense snubler mod Holstebro.

For Esbjerg betød det ene point, at de nu selv kan afgøre, om de skal med i kvalifikationsspillet eller ikke. Selv hvis Esbjerg taber til AaB, mens Brønderslev slår Herning, kan Esbjerg tage 7. pladsen ved at vinde det indbyrdes opgør i sidste runde. Et nederlag i går havde betydet, at Esbjerg skulle besejre Brønderslev med minimum 3 mål – hvilket også kunne ses på vestjydernes taktiske indstilling til gårsdagens kamp.

I toppen af rækken er Outlaws og AaB allerede sikret hhv. første- og andenpladsen. Frederikshavn Bulldogs, Sunds Seahawks og Team Århus er i hård kamp om de sidste to pladser og har hhv. 22, 21 og 21 point. Meget afhænger af næste weekends opgør mellem Bulldogs og Sunds, hvor vinderen af kampen efter al sandsynlighed sikrer sig rækkens 3. plads. TÅF kan med en sejr i sidste runde over Herning sikre sig 4. pladsen med mindre Sunds besejrer AaB eller Bulldogs besejrer Outlaws.
For Herning og Vissenbjerg afgør de sidste runders opgør, hvilket af de to hold, der ender på sidstepladsen – så der er spænding omkring hvert eneste opgør i de sidste to runder.

Skriv et svar