Det lugter lidt af guld

Førsteherrer kunne søndag tage et vigtigt skridt i topstriden af første division, da man hjemme tog imod 2. pladsen, Esbjerg. Fra kampens start var det tydeligt, at der var meget på spil på begge hold. Ingen havde lyst til at indkassere det første mål, og den defensive tilgang tillod få chancer.

Til gengæld var holdene knap nået på banen til 2. periode, før tingene tog fart. På et drømmeskifte scorede Esbjerg to mål, og var foran 0-2 inden uret havde rundet det første minut. Med føringen i hånden trak Esbjerg sig længere tilbage, og overlod initiativet til ÅFS. Det holdte små ti minutter, før den lettiske sav, Edgars Taube, fik reduceret til 1-2. Derfra gik det stærkt. Inden for 5 minutter scorede først Esbjerg til 1-3, dernæst tog  Jakob “fox-in-the-box” Langdahl, sagen i hånden, scorede to gange og udlignede til 3-3.

Gæsterne fra Esbjerg kom dog også bedst fra start i 3. periode, idet stortalentet Søren Olesen satte en god dribling og scorede til 3-4. Talenter har vi dog også i ÅFS, og da unge Nicklas Perto fik bolden på midten med et hul imod mål, tog han chancen, sendte bolden igennem venner og fjender, og ÅFS fik endnu én gang udlignet resultatet.

Det blev startskuddet til endnu et ÅFS one-man show, da den rutinerede svensker, Jonas Nystrøm, på blot 4 minutter og 31 sekunder hev et hattrick frem. Endda med tid til en Esbjerg scoring ind imellem. Oppe 7-5 med 4 minutter igen var det ÅFS' tur til at parkere bussen. Med ét minut igen fik Esbjerg reduceret, og spændingen var tilbage på max! Selvom det holdt hårdt, så klarede ÅFS skærerne det sidste minut,og kunne nyde en 7-6 sejr.

Holdene havde fornøjelsen af Floorball Danmarks nye internationale dommerpar Steffen Højberg og Jens Christian Skrubbeltang, hvilket i sandhed var en fornøjelse. Dommerne fandt den helt rigtige linje til kampen, og på trods af tempoet og viljen i begge hold, blev der kun givet én enkelt udvisning. 

Med sejren har ÅFS 4 point ned til Esbjerg. Esbjerg har to kampe tilbage, så ÅFS mangler at hente 3 point, før guldet er hjemme. Første mulighed kommer onsdag aften kl. 20 i ÅFS Centret, hvor holdet tager imod Odense FC og ÅFS- darlingen Lasse Hørby. Alt support bydes meget velkommen!

ÅFS point og straf:

Jonas Nystrøm: 3+1

Jakob Langdahl: 2+0

Nicklas Perto: 1+0

Edgars Taube: 1+0

Anders Winstrøm: 0+1

Jesper Bertelsen: 0+1

Lars Erik Bartels: 0+1

Skriv et svar