Dramatisk kamp, da ÅFS3 gæstede Skanderborg

Det var et formstærkt og for en gangs skyld talrigt mandskab fra ÅFS, der drog afsted til Skanderborg, hvor holdet med en sejr ville stå godt i kampen om gruppens 3. plads. Yderligere forstærkning var sikret med tilgangen af en af Danmarks bedst uddannede trænere, den legendariske skarpskytte Jakob Skjerning. Med hele 3 fulde angrebskæder var taktikken fra starten at presse Skanderborg over hele banen, for derved at forhindre dem i at få noget spil i gang.

ÅFS startede da også kampen godt, og kom igennem 1. periode til flere gode chancer, mens man samtidig forhindrede Skanderborg i at komme frem til de helt store muligheder. Der skulle dog gå 18 minutter før chancerne bar frugt, og Anders Winstrøm med et lækkert udført turnaround-shot fik scoret sit første sæsonmål til 0-1. Skanderborg fik dog, lidt ufortjent spil og chancer taget i betragtning, på et flot kontraangreb udlignet til 1-1 med kun 8 sekunder tilbage af perioden.

2. periode var en lidt mere jævnbyrdig affære, dog stadig med flest chancer til ÅFS. Rookie Martin Jensen var til dagens kamp blevet placeret i en back-kæde med veteranhjælp fra Jakob Skjerning. Den nytilkomne ÅFS'er gjorde her en rigtig god figur igennem hele kampen, hvor han både spillede solidt i forsvaret og kom frem til flere langskud.

Henimod slutningen af 2. periode var ÅFS begyndt at blive lidt for utålmodige i deres spil, og det fortsatte desværre i 3. periode. I stedet for at spille bolden frem til chancer, som man havde gjort med success hidtil i kampen, forsøgte man nu for ofte at løbe bolden frem. Samtidig havde Skanderborg et par rigtigt velspillende backs, der flere gange når ÅFS pressede lidt for højt, satte en mand af og hurtigt fik skabt en overtalssituation i den anden ende. Kampen var dog stadig jævnbyrdig og kunne gå begge veje. Det skulle dog være Skanderborg der trak det længste strå og fik sig bragt foran med 3-1. Kampen virkede fuldstændigt afgjort, da ÅFS fik en udvisning 3 minutter før tid. I undertallet fik Kasper Helbo dog sendt en fræk pasning frem til Christian Nielsen, der med en flot solotur og et “one-in-a-million” skud halvvejs ude fra midten, fik passeret Skanderborgs målmand til stillingen 3-2. ÅFS havde pludselig en lille mulighed igen.

En ellers meget fair og velspillet kamp skulle desværre få en lidt ærgelig afslutning, og ÅFS' syn på begivenhederne fortjener at blive nævnt. Kun 10 sekunder før slutfløjtet pressede ÅFS på for en udligning og bolden havnede hos Carsten Gormsen tæt foran mål. Under kampen om bolden skubbede en spiller fra Skanderborg Gormsen i ryggen, således at han væltede ind over Skanderborgs målmand. Dette fik selvsamme Skanderborg spiller til at kaste sig aggressivt ned over Gormsen, øjensynligt for at forsvare målmanden imod en situation Skanderborg spilleren selv var skyld i. Jesper Jørgensen fra ÅFS skubbede derfor Skanderborg spilleren væk, hvorefter denne vendte sig rundt og tildelte Jørgensen et regulært knytnævne slag i ansigtet. I hvad der vel nærmest kunne minde om et såkaldt “bench-clearing brawl” fløj alle spillere fra begge hold nærmest ind på banen. Mens både spillere og dommere forsøgte at holde Skanderborg spilleren tilbage, sparkede han stadigvæk ud efter ÅFS spilleren og ramte ham en enkelt gang i maven. Det er klart, at ÅFS spilleren ikke burde have skubbet til Skanderborg spilleren og i stedet ladet det være op til dommerne at skille parterne ad. Ikke desto mindre var der tale om en fuldstændig overreaktion fra Skanderborg spillerens side, og det var lidt synd at kampen skulle slutte således. Det skal dog til slut siges, at flere af de andre spillere fra Skanderborg efter kampen undskyldte spillerens opførsel og begge hold forlod hallen i godt og venskabeligt humør.

Skanderborg Killerbees 2 – ÅFS Floorball 3 : 3-2 (1-1), (0-0), (2-1)

18.24 0-1 Anders Winstrøm
19.52 1-1 Henrik Sørensen (Jonas Sosa)
30.36 UDV Stefan Høg, Skanderborg (2min)
46.33 2-1 René Toustrup (Jonas Sosa)
56.16 3-1 Stefan Høg (Henrik Sørensen)
57.23 UDV Djavid Haghighi, ÅFS (2min)
59.16 3-2 Christian Nielsen (Kasper Helbo) SH
59.51 UDV Djavid Haghighi, ÅFS (M2)
59.51 UDV Brian Jensen, Skanderborg (M3)

ÅFS 3.herre afventer lidt resultatet af match-straffen, som der er noget der tyder på muligvis blev givet til den forkerte spiller.

Man of the Match hos ÅFS : Martin Jensen
Enforcer of the Match : Jesper Jørgensen

Skriv et svar