En ny sæson truer for ÅFK 1. damer

Lørdag lyder første fløjt for ÅFK damernes grundspilssæson. Modstanderen hedder Frederikshavn Blackhawks, som ÅFK også havde fornøjelsen af for 14 dage siden, da de 2 hold mødtes i pokalturneringens første runde. Her blev det til en klar 13-3 sejr til århusianere. Eftersom der blot er 3 hold i dameliga vest i år, får de 2 hold rigeligt med muligheder for at lære hinanden at kende, og det bliver spændende at se, hvem der har lært mest af årets første opgør. Træner Stefan Dines har følgende kommentar til den noget tynde liga:

En turnering med 3 hold er ikke ideal for nogen. Men det er nu engang sådan tingene er og så må man gøre det bedste man kan for at få bedste ud af det.

ÅFK holdet har haft en fin optakt, hvor trænerteamet, Dines og Di Nardo, har lagt meget arbejde i at få truppen og det praktiske omkring holdet på plads. Dines, der også var på bænken sidste år for ÅFK damerne, glæder sig specielt over, at han i år kan arbejde med en lidt bredere trup:

Jeg er glad for, at vi har fået en større trup i år end vi havde sidste år. Fra truppen sidste år har vi kun mistet Ann-Carina Leegaard og har fået tilgang af Anna Bang Larsen, Kirstine Sørensen, Maria Steenfeldt Vesterris, Ida Sandal Simonsen. Liena Krastina er inde omkring holdet igen efter studieophold i udlandet hele foråret, og derudover er Mette Faurholt Nielsen og Marie Louise Tøttrup vendt tilbage efter ”floorball-barsel”.

Fokus for arbejdet med holdet ligger på den personlige- såvel som holdets udvikling. Samtidig går vi selvfølelig efter at vinde så mange kampe som muligt. I efteråret er pokalturneringen højt prioriteret og i marts skal vi ramme slutspilsformen og stå stærke der. Derfor vil vi også tage på træningslejr op til slutspillet.

En af de nye spillere i truppen, er faktisk en gammel kending. Maria Steenfeldt Vesterris har været med i flere omgange hos de århusianske 1. damer, men har været ramt af hele 2 korsbåndskader – og på den mere glædelige side: 2 barsler. Hun ser ligeledes frem mod at komme rigtigt i gang:

Jeg håber vi kan bruge de kampe vi har i efteråret til at få spillet os godt sammen som hold, da vi er et mix, hvor nogle har spillet sammen længe, nogle er forholdsvis nye, og nogle er kommet tilbage efter pause. Jeg håber vores alsidighed bliver en styrke, så vi kan stå stærkt i slutspillet.

For mit eget vedkommende håber jeg at kunne lære en masse af de erfarne spillere, vi har på holdet.

En anden af de nytilkomne er Kristine Sørensen. Hun har, som en del andre spillere på Aarhus holdet, fået sin floorball opvækst i Frederikshavn. Efter en tur i Sverige er hun nu klar til at tørne ud for ÅFK:

Mine forventninger til sæsonen er høje, idet jeg indtil videre synes, at vores hold er stærkt. Jeg synes vores hold har potentiale til at stå i en finale, men eftersom rækken i vest kun består af AaB og Blackhawks udover os, bliver det en stor udfordring. Vi skal derfor nytænke, holde niveau og kæmpe til hver kamp! Jeg glæder mig til en tæt sæson, som forhåbentlig ender godt.

Det bliver rigtig spændende at se, hvordan ÅFK damerne tackler sæsonen og den favoritværdighed, som de må påtage sig.

 

 

Skriv et svar