Endelig, endelig sejr over AaB til 1. damerne

AaB, der i sidste weekend hev pokaltitlen i hus, kom ellers godt fra start og havde flere åbner chancer, men var uventet uskarpe. Lidt overraskende var det derfor, at ÅFK kom foran, da Mia Østerhaug brød en bold på kanten, trak ind over midten og satte bolden sikkert i nettaget. ÅFK fik kort efter chancen for at udbygge i powerplay, men et par gode skud fra distancen blev flot reddet i AaB målet. I stedet fik AaB udlignet halvvejs i perioden – en stilling, der heldigvis ikke holdt længe: Stine Lausten blev kort efter spillet op på kanten og trak bolden i nettet (ass. Tina Quist). Mod slutningen af perioden var der chancer i begge ender, men perioden endte 2-1.

Fra 2. periodes start var det atter engang AaB, der kom bedst fra start – denne gang også på måltavlen. Efter blot 1 minuts spil havde de udlignet stillingen efter lidt passivt forsvarsspil i ÅFK enden. Med 4 mål på tavlen var kampen allerede mere målrig end de 3 foregående. Specielt ÅFK damerne havde i de tidligere opgør haft svært ved at finde netmaskerne, men det skulle arte sig anderledes i denne kamp. Med to hurtige mål på godt vingarbejde foran mål (Andrea Fischel ass. Ann-Carina Leegard og Camilla Ry ass. Anne V. Poulsen) bragte ÅFK sig således foran 4-2, og viste en længe ventet træfsikkerhed foran mål. Et altid hårdt kæmpende AaB mandskab fik reduceret, men ÅFK havde for alvor fået hul på bylden, og efter aggressivt forarbejde af Julie Perto kunne Jeanette Hyttel sætte bolden ind til perioderesultatet 5-3.

ÅFK havde lugtet blod og kom bedre ud til 3. periode end de forgående. Det resulterede i endnu et mål, da godt samspil mellem Andrea Fischel og Sara Thörnqvist førte til scoring af sidstnævnte. Endnu et powerplay til ÅFK ændrede ikke yderligere ved stillingen, men hvad holdet ikke formåede i spillet 5 mod 4, blev der rådet bod på 5 mod 5. Igen var det Andrea Fischel, der var skarp foran mål på forarbejde af Camilla Ry. AaB lignede et kort øjeblik et slagent hold, men selv oppe med 4 skal man aldrig række dem en lillefinger. Måske havde der sneget sig en snert af sejrssikkerhed ind hos ÅFK’erne og koncentrationen blev slækket – 2 minutter senere havde AaB’s rutine bragt dem tilbage i kampen med 2 hurtige scoringer. Med knap 3 minutter igen kom endnu en reducering, men ÅFK damerne holdt hovedet koldt, red stormen af, og Sara Thörnqvist satte den afgørende scoring til 8-6 i tomt mål med blot 15 sekunder igen.

Alt i alt en god kamp af ÅFK, hvor mange bød ind, og holdet fik for en gangs skyld udnyttet de mange chancer. Sejren var frem for alt en solid holdpræstation. Pointfordelingen taler i den henseende sit tydelige sprog:

Point:

Andrea Fischel 2+1
Sara Thörnqvist 2+0
Camilla Ry 1+1
Stine Lausten 1+0
Jeanette Hyttel 1+0
Mia Østerhaug 1+0
Tina Quist 0+1
Ann-Carina Leegard 0+1
Julie Perto 0+1
Anne V. Poulsen 0+1

WOM:
Sara Thörnqvist

Skriv et svar