Endnu en tirsdag med kamp – og sejr

ÅFK damerne åbnede godt og fik hurtigt styr på spillet – og bragte sig foran, da Marie Louise Tøttrup fandt Tina Quist, der sikkert satte bolden i mål til 1-0. Kort efter brændte det på igen, men Julie Pertos fine oplæg blev brændt på den skammeligste. Hendes assist kom dog lidt senere: på en frislagskombination forvaltede Julie en dårlig pasning på bedste vis ved istedet at lægge den videre med baghånden, og så kunne dagens hitman, Jasmin Damm, sætte den sikkert i kassen. Esbjerg, der manglede et par af sine profiler,truede ikke rigtig ÅFK målet,og både Anne Bruun og Yessika Buchhave, der delte kampen mellem sig havde en meget fredelig dag på kontoret.
Midt i perioden tog Mette Faurholt et velkendt rush op af venstreflanken og rykkede bolden op i krogen til 3-0. Kort efter var det samme recept – her valgte den spillede træner imidlertid istedet at lægge bolden ind i slottet til Thea Ehmsen, der kanonerede den stakkels bold ind i netmaskerne. Slutteligt synes anfører Mia Østerhaug Linde også, at hun lige skulle lege med, og hun tog en spadsertur ind over midten og satte bolden ind til perioderesultatet 5-0.

Om det var ÅFK spillernes tempo og koncentration, der faldt, eller om Esbjerg blot havde fået organiseret tropperne bedre,skal være usagt, men i hvert fald havde ÅFK i 2. periode noget sværere ved at finde hullerne og score mål. Kampen var mere end halvvejs inden ÅFK igen kom på tavlen. Thea blev spillet fri tæt under mål af Marie Louise, og svigtede ikke. Så var der hul på bylden og i skiftet efter gav samspil mellem Andrea Fischel og Jasmin pote, da sidstnævnte trak bolden op i netmaskerne. Jasmin var ikke færdig endnu og på næsten identisk vis gjorde hun det også til 8-0. Mere blev det ikke til – heller ikke for Esbjerg, der aldrig blev farlige, men forsvarede sig bravt.

I 3. periode kom der lidt mere gang i målscoringen igen. ÅFK, der ellers havde spillet med alle mand, gik ned på 2. kæder og hvilede et par spillere. Sira Skov stod for periodens første scoring på oplæg fra Thea. Chancerne var herefter mange, men effektiviteten manglede, og først 9 minutter senere faldt det næste mål. Her fandt Mette Julie, der på vanlig vis trak bolden op i krydset. Julie stod også bag målet til 11-0, da hun lagde op til Thea's 3. mål på dagen, der kun blev toppet af Jasmin, der kort efter satte sit 4. mål. Tina Quist satte et flot og resolut punktum for kampen, da hun fyrede et slagskud op i krydset  til 13-0.

Kampens spiller: Tina Quist

Point og straf:
Jasmin Damm: 4+0
Thea Ehmsen: 3+1
Mette Faurholt: 1+3
Julie Perto: 1+2
Tina Quist: 2+0
Marie Louise Tøttrup: 0+2
Mia Østerhaug Linde: 1+0
Sira Skov: 1+0
Andrea Fischel 0+1

Skriv et svar