Et gensyn med en gammel bekendt…

På lørdag den 28. Januar skal 2. herre en lille tur til Kolding. Byen kender de fleste nok kun fra motorvejen, hvor man suser forbi, når man skal ned og hente øl og som et trælst sted at holde, når man krydser landet i tog.

Men Kolding er faktisk en by på ca. 57.000 indbyggere, hvor der gemmer sig en masse kultur og andre seværdigheder, som de unge drenge skal ned og se på. Bl.a. skal vi besøge det flotte slot Koldinghus, den botaniske have samt teatret Mungo Park. Specielt glæder drengene sig til at se Dansk Sygeplejehistorisk Museum og Sct. Nicolai Kirke.

Flere kendte mennesker, som f.eks. tidligere minister Ove Hygum eller komiker Anders W. Berthelsen, er født i Kolding. Jan Mølby startede endda sin store fodboldkarriere i byen. Generelt har byen med sine 30 idrætshaller rigtig meget at byde på. Rent sportsligt er Kolding jo et Mekka for elitesportsfolk. Et af de mere kendte hold er håndboldklubben KIF, mens klubbens fodboldhold efter fusionen med Vejle BK kan spille med i toppen af 1. division.

Mindre kendt er Kolding for deres floorballhold: Med ét førstehold i 2. division og et andethold i rækken under er det ikke ligefrem det der bliver snakket mest om på gågaden. Det vil muligvis ændre sig, når ÅFS 2. herre laver deres indtræden; forfulgt af en lang række Århusianske fanbusser regner vi stærkt med at kunne fylde TRE-FOR ARENA med de 3000 pladser.

Kolding Floorball har hen over sommeren været et stort samtaleemne i hele Floorball-Danmark, da det kom frem at ÅFS-stjernen Jesper Jørgensen for et større millionbeløb af en russisk oliemilliardær blev hentet til Sønderjylland for at opbygge sporten dernede:

Med base i Haderslev, som bekendt er hovedsæde for Sønderjysk Elitesport og eliteidrætskommune i samarbejde med Team Danmark, er det blevet Jørgensens opgave at gøre sporten i regionen lige så populær som fodbold og ishockey, men samtidig også få de unge mennesker til at komme væk fra øllerne og rygningen for i stedet at dyrke noget sport.

Da opstarten af et elitehold i Haderslev ikke går fra den ene dag til den anden, har Jørgensen valgt at hjælpe Kolding floorball til stor succes i denne sæson, hvilket man må sige har været ret beskedent med 10 point i 8 kampe, bl.a. en røvfuld på 10-3 til ÅFS i åbningskampen. Hvad den manglende succes skyldes, vides ikke, men onde tunge påstår at Jørgensen har taget flere kilo på, end han har lavet point i denne sæson. Her fra redaktionen kan vi desværre ikke afvise denne påstand.

Den store pose penge Jørgensen fik med sig i sin transfer, har han brugt på en luksusvilla ved Haderslev Havn, og den har åbenbart kostet en masse tid at gøre helt i stand. Udover det holdt han et stort bryllup med sin mangeårige kæreste som også fjernede fokus fra sporten, da der med flere hundrede gæster var meget at se til for bryllupsplanlæggeren Jørgensen.

Om Jørgensen er med til weekendens kamp vides endnu ikke; rygter vil dog vide at hele 12 markspillere har meldt sig klar til at indtage de 10 pladser på holdkortet, så konkurrencen har været stor. På ÅFS side, hvor der indtil videre har været brugt 32 forskellige spillere, vil posen blive blandet godt og de bedste vil som sædvanlig blive udtaget.

Selvfølgelig vil vi gøre vores bedste for ikke at skuffe vores mange medrejsende fans. Kampstart lørdag 28. Januar kl 11 i Kolding.

Skriv et svar