Et point efter utroligt drama.

Eliteherrerne fik atter engang leveret et historisk resultat, da holdet søndag eftermiddag sikrede sig 5-5 mod Frederikshavn Bulldogs. Det ene point var det første ÅFS nogensinde har sikret sig mod Bulldogs i herrernes bedste række.
Når man fører 4-1 kort inde i tredje periode, og kommer ud af kampen med ét point, vil man ofte være skuffet – men det er der egentlig ingen grund til at være set over kampens 60 minutter.

ÅFS leverede ikke sæsonens bedste indsats, og opspillet virkede til tider famlende. Men heldigvis havde den tidligere Bulldogs-spiller Anders Jensen valgt at finde storformen mod de tidligere holdkammerater, og derudover viste ÅFS i to perioder godt defensivt arbejde, der holdt favoritterne fra fadet. I kampens sidste sekunder var marginalerne så med ÅFS, da Anders Jensen med kun 6 sekunder igen udlignede til slutresultatet.

Svingende start

Bulldogs startede bedst, og nordjyderne tilspillede sig en del chancer i kampens indledning. Men ÅFS fik dog bedre styr på tingene, og efter knap fire minutter erobrede Henrik Engelsen bolden på egen halvdel og spillede bolden til Jens Ørhøj, der trak ud i højre side og sendte et trækskud mod målet. Foran målet tog Jan Rise og Michael Buch udsynet fra målmanden, og det ellers relativt bløde skud kunne passere direkte i nettet til 1-0.
ÅFS virkede nogenlunde i kontrol i defensiven, men i periodens sidste minut mister ÅFS-powerplayet bolden højt i banen, og Henrik Skov Larsen kan med en lang høj bold spille Ronni Grønbech fri, der sikkert udplacerer Kenneth Thomsen til 1-1.

Rognerud og Jensen på spil

Anden periode er igen hovedsageligt med Frederikshavn i den styrende rolle, men ÅFS er farlige i kontrafasen og får også til tider bidt sig godt fast. Henrik Engelsen var to gange decideret uheldig, da hans afslutninger tager stolperne. Til gengæld lukker Anders Jensen op for godteposen, da han først bringer ÅFS på 2-1 efter et kvarter. I et hurtigt kontra kommer Anders Rognerud igennem i højre side, hvorfra han med en god tværpasning finder Anders Jensen ved modsatte stolpe. Jensen har muligheden for at sætte den i nettet med baghånden første gang, men i stedet modtager han den og lægger den køligt op i nettaget. Bulldogs-målmanden Danni Jensen pådrager sig efterfølgende en 2+10 minutters udvisning for at kaste med sin hjelm, så rutinerede Per Schmidt må træde til som reserve. Schmidt er chanceløs, da A-kæden igen i periodens sidste minut sætter i et kontraangreb, der bringer Anders Jensen fri. Alle tror Jensen afslutter, men i stedet dropper han bolden tilbage til Anders Rognerud, der nemt kan sætte bolden i det tomme mål.

Bulldogs tog over

Med 3-1 i ryggen til tredje periode kommer ÅFS ind på banen med stor gejst, og kort inde i perioden er marginalerne virkeligt med hjemmeholdet. Anders Jensen prøver fra venstre side at finde Rognerud ved bageste stolpe, men bolden rettes af på vejen af en Bulldogs-back og passerer en overrasket Per Schmidt til 4-1.
Bulldogs er dog et klassehold, der kan udnytte modstandernes fejl, og da ÅFS render ind i en lang række udvisninger bliver perioden en lang hård kamp, hvor Bulldogs – Tobias Jørgensen efter 4 minutter udnytter, at ÅFS falder for langt tilbage i egen zone og med et flot slagskud fra distancen reducerer til 4-2.
ÅFS' undertal har gennem sæsonen vist sig særdeles stærkt, men i 3. periode fik Bulldogs pillet det fra hinanden to gange. Først gør Claus Riis Jensen det til 4-3 på en hårdt slagskud fra toppen efter 11 minutter, og efter 13 minutter udligner Thomas Lodberg til 4-4, da Ronni Grønbech finder ham med en tværpasning i en situation, hvor ÅFS-boksen ikke så for godt organiseret ud. Og helt over til nordjyderne tipper kampen kort efter, da Thomas Lodberg kun 14 sekunder efter sin første scoring vinder en nærkamp i venstre side og kæmper sig igennem ÅFS-forsvaret og koldt lægger bolden under Kenneth Thomsen.

Anders Jensen blev redningsmand

Nu så det for alvor skidt ud for hjemmeholdet, der havde svært ved at komme tilbage i kampen. Men i de døende minutter er det så gæsternes tur til at pådrage sig en del udvisninger, og ÅFS får i flere omgange muligheden for at sikre sig det ene point. Vi skal dog helt hen til 6 sekunder før tid, før ÅFS med målmanden ude kan få spillet sig fri til en kvalificeret afslutning. Anders Jensen er atter engang skarpretter, og han bliver med sin sene udligning til 5-5 dagens helt store ÅFS-helt. Atter engang kom afleveringen fra Anders Rognerud.

Hårde kampe i vente

ÅFS fik med resultatet vist, at holdet kan tale med mod de stærkeste hold i rækken, og det ene point gør, at der stadig er kontakt til rækkens bedste halvdel. Atter engang var det fornøjelse at følge den dynamiske angrebsduo Anders Jensen og Anders Rognerud, der stod bag 4 af de 5 ÅFS-scoringer og nu er oppe på henholdsvis 9 og 11 points i sæsonen. Til trods for Bulldogs nøgternt set var kampens bedste hold, så viser ÅFS, at holdet er på rette vej – og at man på fight og holdånd kan tale med mod rækkens bedste mandskaber.

Netop de bedste mandskaber får ÅFS-herrerne for alvor at møde i den kommende tid, hvor programmet ser således ud:

Onsdag d. 12. november kl. 20:00: FC Outlaws – Århus FS (Pokal-kvartfinale)
Lørdag d. 15. november kl. 13:00: Århus FS – AaB Floorball
Søndag d. 23. november kl. 14:00: Århus FS – FC Outlaws

Svære kampe hvor ÅFS'erne virkelig skal spille op til deres bedste og derudover have marginalerne på deres side, hvis der skal sikres sejre. Set fra den positive side bliver ÅFS i forhold til dagens kamp sandsynligvis forstærket til disse kampe. Lars Skytte vender tilbage til truppen efter afbud til dagens kamp, storebror Mads Skytte er efter en knæskade påbegyndt træningen og vil blive en kærkommen forstærkning, og der er derudover håb om, at ÅFS' svenske spiller Johan Carlsson kan komme sig over sin knæskade – samt at backen Morten Jacobsen kan komme i gang med træningen efter en langvarig skadespause. Så 1½ uges kamppause kan vise sig særdeles vigtig.

Skriv et svar