Et point i premieren.

Da Jesper Bertelsen med 11½ minut igen scorede til 3-1 lignede det en hjemmesejr i første runde af elitedivisionen, men ved kampens afslutning var stillingen alligevel 3-3, og det var en flok skuffede ÅFS-spillere, der kunne gå fra en kamp, hvor der burde være sikret fuldt udbytte.

Arbejdsvilkårene for cheftræner Jeppe Hansen havde ellers ikke været nemme op til kampen. Kenneth Thomsen, Morten Jacobsen, Lars Elgaard, Anders Brøns Christensen, Johan Carlsson, Lars Skytte og Mads Skytte var listen af spillere, der havde måttet melde fra på grund af skader, hvilket betød, at der ikke kunne stilles tre hele kæder, der ellers havde været holdets helt store styrke i optaktsfasen,

Om det var omrokeringerne der gjorde, at der manglede kontrol over spillet fra hjemmeholdets side fra kampens start er svært at sige, men gæsterne fik allerede efter syv minutter udnyttet passivitet på ÅFS' banehalvdel, og Thomas Jørgensen kunne bringe Sunds i front med en sikker afslutning uden chance for Anders Bruun. Efter dette fik ÅFS bedre fat i spillet uden dog at tilspille sig rigtigt store muligheder, og 0-1 holdt også perioden ud.

Efter en opsang fra træneren kom ÅFS'erne langt bedre ind til anden periode, og Sunds kunne flere gange takke en velspillende Simon Welsyng i målet for, at udligningen trak ud. Gæsterne begyndte at pådrage sig en række udvisninger, hvilket gav ÅFS et klart overtag, men overtalsspillet lod dog meget tilbage at ønske. I stedet var Thomas Jørgensen meget tæt på at øge gæsternes føring, men stolpen var med ÅFS i Sunds powerplay.

I en 5-mod-3 situation lykkedes det dog efter 9 minutter af perioden anfører Nicolai Skjøtt at udligne på en hård afslutning i det korte hjørne. Tålmodigheden gav pote, da ÅFS to minutter før periodens udløb kunne bringe sig i front med 2-1. Mens Henrik Engelsen var til behandling efter et uheldigt fald i et hændeligt sammenstød ved banden tog hans to kædemakkere – debutanterne Anders Jensen og Anders Rognerud – fat, og norske Rognerud satte sikkert en flot tværpasning fra Jensen i nettet.

Tredje periode startede med et lille ÅFS-overtag, og Sunds fik ikke for alvor testet Anders Bruun. I stedet kunne Jesper Bertelsen kort efter en to minutters udvisning score mod sine tidligere holdkammerater, da Michael Buch med en god pasning fat ham tæt ved mål, hvor Bertelsen satte bolden i nettet tæt ved stolpen. Det lignede her en gentagelse af pokalsejren, men kort efter lavede ÅFS en opspilsfejl, og i en 3-mod-2 situation kunne Per Østergård reducere og bringe Sunds tilbage i kampen. ÅFS virkede dog stadig til at have styr på tingene, og der er helt sikkert flere spillere, der græmmer sig efter store brændte chancer.

Fem minutter før tid får Sunds atter vundet bolden fra ÅFS midt på banen, og for tredje gang i kampen giver dette udbytte for midjyderne, da et skud fra Thomas Velbæk bliver halvt blokeret af en ÅFS-spiller. Bolden tager dog banden bag mål og hopper ud ved modsatte stolpe, hvor Sunds' Mads Jensen er først over bolden og kan sætte den i nettet til 3-3.

ÅFS får dog nok en powerplay chance med 3½ minut igen, men heller ikke denne gang udnyttes muligheden. I de døende sekunder af kampen er det i stedet Sunds, der er tæt på at løbe af sejren, da de efter et hurtigt kontraangreb slipper fri til et skud, der kun bliver blokeret, da Jannik Isidor rutineret lægger sig ned i skuddet. Det kostede en udvisning, men frislaget får Sunds intet ud af, og kampen ender 3-3.

Resultatet kan ikke betegnes som tilfredsstillende for ÅFS, men set i lyset af den decimerede trup skal man dog ikke hænge for meget med hovedet. Ærgrelsen over at smide 3-1 føringen væk er dog til at tage at føle på. I forhold til de seneste kampe var der også for mange spillere, der ikke ramte dagen, så potentialet for en god sæson er stadig til stede efter et pointtab mod et af de hold, der umiddelbart regnes for en af de nærmeste konkurrenter

Næste hjemmekamp er allerede næste lørdag, hvor det er lokalrivalerne fra Team Århus, der kommer på besøg. Endnu en vigtig kamp hvor alt typisk kan ske. TÅF sikrede sig i denne weekend 8-8 mod Frederikshavn Bulldogs, så der er umiddelbart lagt op til en tæt dyst.

Skriv et svar