Et turneringsudvalg ude af trit med virkeligheden?

ÅFS fik på TU-mødet i tirsdags beklageligvis afslag på at trække deres herrehold fra ligaen. Om end ÅFS har forståelse for det principielle i sagen, er beslutningen ifølge formand William Ehmsen uheldig for klubbens udvikling:
”Vi forstår, at TU’s beslutning er taget ud fra nogen reelle hensigter, men det ændrer desværre ikke ved de virkelige omstændigheder. Vi har ganske enkelt så svært ved at stille holdet, som kan deltage i herreliga, og man kan spørge sig selv om, hvilke liga-klubber som reelt har noget ud af, at vi stiller op i rækken? Derfor har vi også rettet en forespørgsel til de berørte klubber og mødt stor forståelse for vores situation og opbakning til vores beslutning. Vi takker for tilbagemeldingerne, som desværre blev overhørt i TU.”

ÅFS står nu overfor en problematisk sæson. At klubben ikke er bange for at stille op til tæsk, viste sidste sæson, hvor det i 20 kampe blev til en enkelt uafgjort, nogle lige kampe, som alle blev tabt, og en hel stribe prygl. Så når ÅFS i år ”trækker dette kort”, er det altså en nødvendig løsning. Om det siger Lars Erik Bartels på vegne af bestyrelsen:
”Vi i ÅFS har i bund og grund selv bragt os i nuværende situation, men havde vi sagt nej til liga-pladsen tilbage i maj var strukturen faldet på stedet. Vi troede, at truppen hen over sommeren ville genfinde lysten til liga-floorball og at flere ville komme til, men vi må sande at sæsonen sidste år tog hårdt på folk. Mange spillere er flyttet, og lysten hos andre er der bare ikke. Vores sæson sidste år har TU bestemt ikke taget hensyn til i denne beslutning, som måske vil være medvirkende til at fremme et par tidlige karriere-stop. Det er ærgerligt, at beslutningen på den måde skader sporten, og vi havde da håbet på forståelse fra TU.”

Dialogen imellem ÅFS og TU har i forløbet været mangelfuld, og Lars Erik Bartels er skuffet over sagens behandling:
”Det er jo desværre ikke en enkeltstående tvivlsom sag, som TU på det seneste har været involveret i. På rep.mødet var vi vidne til at liga-strukturen blev formuleret på bagsiden af en serviet og vedtaget, efter min overbevisning, imod DaFU’s love. Så kom sagen omkring tilskuerurolighederne til DM-finalen hvor TU til sidst måtte trække en bøde i land, og senest er TU blevet underkendt af appeludvalget i en afgørelse omkring 3-mands-DM. Det undrer selvfølgelig, at DaFU’s vigtigste organ er involveret i så mange svipsere, men man kan på baggrund af disse sager måske søge en smule trøst og bedre forstå den beslutning, som er taget.”

Da sagen næppe kan appelleres må ÅFS finde alternative løsninger og formentlig igen “tage én for holdet”. Og med lidt lykke og held er det da også muligt at ÅFS slipper for skader og TU's beslutning viser sig rigtig.

Skriv et svar