Exit med oprejst pande

ÅFS kom blæsende fra start. Helbanepres og kontant forsvarsspil var opskriften som fik Outlaws alvorligt på hælene. Samtidig tog en lille justering i opspillet pusten ud af Outlawspresset, og ÅFS var på den måde altdominerende de første 15 minutter. I den periode gjorde Andrea Fischel (ass. Pasgaard) det til 1-0 og Thea Ehmsen (ass. Lausten) til 2-0. I de sidste minutter af perioden kom Outlaws bedre med og havde flere gode chancer men ÅFS holdt stand og kunne gå til pause foran 2-0, alligevel et resultat Outlaws kunne være bedst tilfreds med.

I 2.periode kom Outlaws bedst ud. De satte sig straks på både spillet og nærkampe og fik hurtigt reduceret til 1-2. Kort efter blev ÅFS ramt af en 5-minutters udvisning for skub mod bande. Udvisningen kunne der sådan set ikke indvendes noget imod, men: det havde bare ikke været og var ikke linjen i kampen. Udvisningen kostede mange kræfter for udeholdet og samtidig fik Outlaws udlignet. Derefter bølgede kampen frem og tilbage – Outlaws kom på 3-2 i undertal inden dagens bedste ÅFS’er, Mia Østerhaug, selv bar bolden op og satte den i netmaskerne. 3-3 inden sidste periode.

Kampens sidste periode var knap kommet i gang før Outlaws igen var i teten med 4-3, da bolden fra kant blev trukket helt op i krydset. ÅFS arbejdede dog videre og kom på 4-4 ved Henriette Pasgaard, der opsnappede bolden efter en faceoff og med baghånden klappede den op i modsatte krog. Herefter fulgte en periode hvor ÅFS var toneangivende, og man fornemmede at overraskelsen lurede. Desværre opstod en besynderlig situation, da et ÅFS-udkast endte i netmaskerne til Outlaws-føring 5-4. Kort efter kom Outlaws på 6-4, og kampen synes afgjort. De sidste 10 minutter kæmpede dog ÅFS ufortrødent videre og på trods af et par besynderlige udvisninger formåede ÅFS at skabe flere gode chancer, men trods et stolpeskud og en bold der dansede på stregen kom ÅFS ikke yderligere på tavlen. Kampen endte 6-4 til Outlaws og ÅFS måtte derfor nok engang nøjes med bronzemedaljer.

Kampen viste at ÅFS har niveauet til at spille lige op med og overgå de bedste. Alligevel var kampen også sigende for hele sæsonen for ÅFS: alt for svingende niveau over 60 minutter, manglende kølighed i de afgørende situationer, stolpe ud og uheldige dommerkendelser, som gik ÅFS imod. Om kampen sagde Lars Erik: ”Selvfølgelig en kæmpe skuffelse, da vi havde alle muligheder i dag. Men vi må også erkende, at vi bare ikke havde de sidste 10%, og at Outlaws set over sæsonen er en tand bedre end os og derfor fortjent står i finalen. Alligevel synes jeg vi forlader slutspillet med oprejst pande – især sammenlignet med sidste
lørdag.”

 

Skriv et svar