Fed kamp, flad fornemmelse

Kvartfinale UMBRO-liga damer: Hafnia FC – ÅFS 4-2 (2-0,0-1,2-1)

Søndag spillede 1. damerne returopgør i kvarfinaleserien mod Hafnia FC. Første kamp hjemme i Århus endte 3-3, så den milde københavnske forårsluft over Sundbyøster hallen var fyldt med spæninding.- og spændende blev det…

Fra kampens start gjorde Hafnia ellers et ihærdigt forsøg på at pille al snak om spænding ud af opgøret. Efter blot 4 sekunders spil – en face-off og en hurtig pasning lå bolden i ÅFS netmaskerne. Hafnias flyvende start rystede naturligvis ÅFS’erne en smule, men de forsøgte at bevare roen, og stille og roligt fik de spillet sig ind i kampen. ÅFS havde størstedelen af spillet, mens Hafnia mest levede på kontra. Trods overvægten af spil var det begrænset hvor mange chancer, der blev produceret af århusianerne. Hafnia væltede sig heller ikke i chancer, men fomåede imidlertid at omsætte dem de fik til mål. Derfor kunne de fortjent gå til pausen foran 2-0.

I 2. periode kom der lidt mere gang i begge ender. ÅFS havde flere muligheder for at få reduceret, og samtidig blev Hafnia bedre til at fastholde deres spil. De spillede bolden godt rundt og sendte ÅFS’erne på løbearbejde. Det var dog ÅFS, der slap bedst fra perioden, da Diana Olesen var hurtig på et frislag foran mål og satte bolden ind bag en ellers meget velspillende Hafnia keeper.

Det var en flok opsatte ÅFS’ere, der gik på banen til sidste periode – det var alt eller intet. De fik lagt et godt tryk på Hafnia, der virkede en smule usikre. Det blev straffet, da Marie Pedersen på et velgennemspillet ÅFS angreb udlignede til 2-2 kort inde i 3. periode. Kort efter havde ÅFS endnu et par store muligheder for at bringe sig i front, men da de ikke blev udnyttet, løb Hafnia i stedet en kontra – i undertal – og satte bolden i fjerneste hjørne fra en helt sindsyg vinkel. Hatten af for den kasse! ÅFS’erne haltede altså atter efter, men forsatte deres jagt på det livgivende mål. Et mål kom der, men det blev desværre i den anden ende, da Hafnia på et frislag via et par levende bander atter fandt vej til nettet. ÅFS forsøgte at etablere det sidste pres, men formåede ikke at komme igen – endnu en gang – og Hafnia tog derfor semifinalepladsen med en samlet score på 7-5.

Det var et super antiklimaks, da fløjten lød, og det var en flok meget skuffede ÅFS’ere, der takkede af efter en fed kamp. Set i bakspejlet kan damerne dog tage fra kvartfinalerne med oprejste pander. De viste i store dele af de to kvartfinaler flot spil og var på ingen måder Hafnia underlegne. Holdet fra Amager var blot et par tænder skarpere en ÅFS’erne, og omsatte således et minumum af chancer og ÅFS fejl til mål. Den samme skarphed var desværre ikke til stede i den anden ende, da ÅFS’erne kom til kort overfor et solidt og fysisk overlegent forsvar.

Se billederne Mette Mørk har taget fra kampen under Galleri.

Skriv et svar