Fightervilje gav point.

Sunds Seahawks fik en alvorlig overraskelse, da de lørdag stødte frontalt sammen med ÅFS 2. Efter sidste weekends fynske nedsabling af klubbens noget decimerede 2. hold, var der ellers fra midtjysk side lagt op til en overkommelig kamp mod de blå fra Århus. Men 2. holdet ville det anderledes. Med en formidabel fight og en helstøbt holdindsats lykkedes det at hente sæsonens første sejr i 1. division.

Der var fra trænersiden blevet efterlyst mere vilje i nærkampene samt 100 procents koncentration ved kampstart. At førstnævnte var tilfældet blev understreget allerede i det 5. minut, hvor den ÅFS-debuterende Danny Søgaard måtte tage 2 minutter i straffeboksen. At sidstnævnte ligeledes var tilfældet blev cementeret med årets første føring, da Kim P. i det 9. minut bragte ÅFS foran 1-0. Fire minutter efter var Bo Normann på pletten med et fantastisk slagskud fra en ellers skarpvinkel. Bolden op i hjørnet og ÅFS foran 2-0.
Desværre holdt føringen kun kort tid. Allerede fem minutter efter havde Sunds udnyttet en lidt ukoncentreret århusiansk indstilling, og dermed bragt stillingen frem til 2-2.

Men besværlighederne var kun lige begyndt. En udvisning til Peter Hassing blev et halvt minut efter suppleret med en udvisning til Stefan Christiansen. ÅFS kunne således se frem til halvandet minut 3 mod 5. Værre blev det da Ole K. kopierede Peter og Stefans udvisning, og desuden reddede holdet yderligere 2+10 min. for en lidt for velartikuleret mishagsytring. Konsekvens: ÅFS skulle spille i undertal til langt ind i 2. periode.
Alligevel formåede et hårdt kæmpende 2. hold at holde Sunds fra fadet. Indsatsen blev endda kronet med en scoring af Johan Jensen godt et minut efter, at holdet endelig var blevet fuldtalligt. Men desværre holdt føringen kun et halvt minut, hvor et forsvarskiks lidt desværre tillod en midtjysk udligning. Men fejlen blev gjort god igen, da Jan Elgaard i det 9. minut atter bragte ÅFS der hen, hvor de helst ville være. 4-3 til ÅFS. Endnu bedre blev det, da Kim P. i et overtalsspil og efter et flot sammenspil med Jan Elgaard kunne afslutte et gennemspillet og tålmodigt angreb med endnu en scoring.

Sunds var dog langt fra slået. Minuttet efter havde de reduceret til 5-4. Men Kim P. ville det anderledes, og med sin 3. scoring bragte han ÅFS på 6-4. Stillingen holdt, trods en enkelt udvisning til begge hold, perioden ud.

ÅFS havde forventet at Sunds ville komme med Lyn og torden. Men overraskende nok holdt de fast i deres gode defensiv og skarpe kontraangreb. Men ÅFS havde prioriteringerne på plads og lod sig ikke lokke frem på banen. Midt i perioden kom Sunds endelig lidt længere frem på banen. Konsekvensen kom omgående: Johan Jensen kunne bringe ÅFS foran 7-4. Alligevel fik Sunds bragt spændingen tilbage i kampen. Efter klumpspil og sammenrend i ÅFS's højreside, kunne Sunds bringe sig på 5-7.

Lidt af gassen gik af ballonen, da Sunds med under 5 minutter igen måtte indkassere en udvisning. Men efter et lidt nervøst overtal og en udvisning til Martin Ingemann, fik Sunds chancen først 4 mod 4, og derefter med et minut i overtal. Midtjyderne forpassede chancen og reddede sig tilmed en udvisning med halvandet minut igen. Da Sunds trods undertallet var nødt til at presse, kunne Johan Jensen endnu engang lægge bolden ind bag Sunds-keeperen: 8-5 og sæsonens første og fortjente sejr var i hus.

Skriv et svar