Fin kollektiv indsats bag sejr

ÅFS begyndte derfor kampen med et deffensivt udgangspunkt og så modstanderen lidt an. AaB formåede ikke at kombinere sig igennem til det store så det var en chancefattig, til tider ganske kedelig indledning på kampen. Efterhånden lukkede ÅFS lidt mere op for gassen og efter en fin afslutning fra Henriette Gam scorede Andrea Fischel på reposten, 1-0 til ÅFS. Overmod ramte øjeblikkeligt hjemmeholdet, man bevægede sig lidt for langt frem i de bagerste geleder og på ca. 20 sekunder havde AaB på to kontrascoringer vendt kampen og førte 2-1. ÅFS havde dog stadig initiativet og inden periodens udløb udlignede Helle Andersen til 2-2.

Fra 2. periodes indledning forsøgte AaB at stresse hjemmeholdets backer længere fremme på banen. De mange skub og slag blev dog holdt nede af dagens udmærkede dommerpar og de mange spilafbrud gjorde det forholdsvist nemt for ÅFS at spille sig ud af problemerne. I den anden ende havde hjemmeholdet dog også svært ved at kombinere sig frem til det store og kampen var stadig chancefattig, omend noget mere intens sammenlignet med 1.periode. Med ca. 3 minutter tilbage af perioden fangede Stine Lausten og Anne V. Poulsen AaB's pres langt fremme og efter en sand energiudladning fra Stine Lausten lykkedes det hende at bringe ÅFS foran 3-2. Kort efter scorede Marie Louise Tøttrup til 4-2 hvilket blev afslutningen på 2.periode.

I 3.periode kom AaB som ventet ud med fuldt tryk på kedlerne. Det rystede alligevel hjemmeholdet og i de første 10 minutter lykkedes det AaB at komme på 4-4 efter et frislagsmål og nok en fornem kontra. Men herefter lykkedes det igen ÅFS at sætte sig på spillet og især få pasningerne igang. Det lå derfor lidt i luften at ÅFS stadig stod med de bedste kort og først scorede Helle Andersen og siden Marie Louise Tøttrup til 6-4. En ÅFS-udvisning med knap 3 minutter igen skabte spænding om resultatet men Marie Louise Tøttrup kunne med en scoring i tomt mål til 7-4 definitivt lukke kampen med 20 sekunder igen.

Kampen endte således med en fortjent og længe ventet 7-4 sejr til hjemmeholdet. I store dele af kampen fungerede især opspillet og offensivt var der fine takter med masser af trafik foran mål og flere gode indspil. Igen viste ÅFS at kollektivet er holdets helt store styrke, dog må Marie Louise Tøttrup, Helle Andersen og Stine Lausten fremhæves positivt for en flot kamp. Især sidstnævnte har formået at tage en god landsholdsoplevelse med videre på klubholdet. På negativsiden var selvfølgelig at AaB lavede 3 kontrascoringer især når det var et fokuspunkt for kampen. Helt så gavmilde i returløbene må ÅFS ikke være når de i en meget svær udebanekamp gæster TAAF i Frysehuset onsdag aften. 3 point vil i øvrigt betyde at ÅFS er sikre på at nå sæsonens store mål: Slutspil.

Skriv et svar