Flot comeback i Esbjerg.

Når et hold kommer bagud 4-1 efter ni sekunder af anden periode, må det siges at være imponerende, at der kan stå 5-8 på lystavlen ved kampens afslutning. Dette var lige nøjagtigt, hvad der skete, da ÅFS' eliteherrer gæstede Esbjerg Sharks søndag eftermiddag. Efter en god holdindsats – kronet med en særdeles målsulten Poul Nyborg – fik ÅFS sikret sig sæsonens første sejr efter en præstation, hvor tålmodighed viste sig at være en stor dyd hos ÅFS'erne.

Med et par omrokeringer pga. skader og afbud kunne ÅFS løbe på banen til en kamp, hvor presset var stort på spillerne efter de lidt skuffende resultater mod Sunds og TÅF. Hvis ikke ÅFS skulle komme alt for langt efter i tabellen, skulle der to points med hjem fra det vestjyske.

Esbjerg startede kampen klart bedst med en god organsiseret defensiv, der lynhurtigt blev vendt til kontraangreb med specielt landsholdsspiller Jesper Hammer som omdrejningspunkt. Netop Hammer åbnede målscoringen efter kun et minut, da han sendte en trækskud fra venstre side forbi en ÅFS-back og keeper Anders Bruun. ÅFS fik dog bedre fat og var spilstyrende det meste af perioden, hvilket også gav gevinst efter 7 minutter, da Johan Carlsson lagde bolden tilbage til Jens Ørhøj i venstre side, hvor Ørhøj med en velplaceret trækskud passerede en ellers yderst velspillende Esbjerg-målmand til sit første turneringsmål for klubben.
Esbjerg blev dog ved med at vise skarphed foran mål, hvilket bragte dem i front efter 10 minutter, da ungdomslandsholdsspilleren Stefan Møller slår en løs bold i nettet netop som ÅFS bliver fuldtallige efter en udvisning. Også Esbjerg måtte i undertal, men efter et boldtab af ÅFS lykkedes det Jesper Hammer af spille Michael Madsen fri tæt foran mål til 3-1 scoring efter meget sløset opdækning af ÅFS-spillerne.

Fra anden periodes start var ÅFS opsat på at få fortsat presset på Esbjerg-målet, for chancer havde der været nok af de første tyve minutter. Men i stedet chokstarter Esbjerg og kan efter en bolderobring efter face-off bringe sig på 4-1 på mål af Ronni Andersen efter en god tværpasning fra Stefan Møller. Og nu så det for alvor sort ud for ÅFS.
Men fra starten af anden periode havde spillende træner Johan Carlsson måtte forlade banen skadet, og hans afløser i andenkæden Poul Nyborg havde valgt dagen til at vise sit værd.
Først reducerer Nyborg til 4-2, da han efter aflevering fra ÅFS' U-landsholdsspiller Lars Skytte fra venstre side sender et trækskud indenom Esbjerg-målmanden, og efter 10 minutter bliver det 4-3, da han fra modsatte side sender endnu en velplaceret træskud i nettet efter oplæg fra William Ehmsen. Netop som tingene gik ÅFS' vej, udnytter hjemmeholdet dog endnu et kontraangreb, da Stefan Møller efter et hurtigt modangreb følger op på en løs bold og vipper bolden op i nettaget til 5-3. Men ÅFS'erne holder gejsten oppe, og Lars Erik Bartels kan med 3 minutter tilbage af perioden assisteret af Christian Engelsen reducere til 5-4 på et skud, der bliver rettet af en Esbjerg-back.

Op til sidste periode blev ÅFS'erne indprintet, at tålmodigheden skulle være i højsæde. Så længe hjemmeholdet ikke kom yderligere på tavlen, skulle målene nok komme. Og førstnævnte præmisse skulle den indskiftede målmand Michael Øllgård vise sig klar til at sørge for. Så det må siges at være en succesfuld satsning træneren fik gjort, da en ellers udmærket spillende Anders Bruun blev erstattet med debutanten Øllgård.
Tålmodigheden VAR til stede hos ÅFS-spillerne, der fik lagt en godt tryk på hjemmeholdet, om end skarpheden i afslutningerne stadig var noget mangelfuld. Efter ni minutters spil af perioden gik ÅFS ned på to kæder for at få lagt et sidste tryk på Esbjerg-holdet, og kort efter slog Poul “Man of the Match” Nyborg atter til efter et hurtigt ÅFS-angreb, hvor Michael Buch sendte en god pasning på tværs, der sendte såvel Poul Nyborg og Jens Ørhøj fri foran mål. Førstnævnte tog ansvaret og råbte “Jeg har”, hvorefter han med et hårdt håndledsskud bankede bolden op i nettaget til 5-5. Et flot mål !!

Men dette var ikke nok for ÅFS'erne, og førstekæden havde endnu ikke markeret sig på måltavlen. 40 sekunder efter udligningen slår topscorer Anders Rognerud til efter oplæg fra Anders Jensen. 5-6 og kampen var vendt.
De sidste ti minutter går nogenlunde som ÅFS ønsker, og de chancer hjemmeholdet tilkæmper sig, tager Michael Øllgård sig sikkert af. Esbjerg satser og tager målmanden ud i enkelte situationer i kampens afslutning, men ÅFS rider stormen af, og inden for kampens sidste 15 sekunder cementeres sejren til 5-8, da først William Ehmsen assisteret af Henrik Engelsen laver sit første mål på ÅFS' elitehold, og med seks sekunder igen lukker Anders Jensen efter en god aflevering fra Anders Rognerud.

En flot indsats af hele holdet, hvor spillerne viste den rette indstilling, da det så sort ud. Den tre-dobbelte målscorer Poul Nyborg bør selvfølgelig fremhæves, og Jesper Bertelsen spillede en god kamp som back på grund af afbud. Men mest af alt var dette en holdindsats, der skaber håb for de fremtidige kampe. Med den mængde chancer holdet har produceret i de første tre kampe, skal der nok komme yderligere sejre.

Skriv et svar