Flot start af 1. damer

Fra sæsonens start trådte Lars Skytte i spidsen for klubbens bedste damehold, der gik ind til sæsonen i forsvar af sidste sæsons DM-sølvmedaljer. Truppen har mistet en række prominente navne, men er i stedet blevet suppleret med landsholdsprofilerne Cecilia Di Nardo og Anne Sofie Thaarup – samt et par talentfulde spillere fra andetholdet.

Holdet er kommet flot fra land på den nye sæson med maksimumpoint efter fire runder i ligaen – samt avancement til kvartfinalen i pokalturneringen – og da to af sejrene i ligaen har været mod de på papiret hårdeste rivaler AaB og Blackhawks, så stiler ÅFK pt. fint mod slutspillet.

Lars Skytte fortæller om resultalerne:

– Det er naturligvis svært at være utilfreds, når man er ubesejret. Dog fokuserer vi på nuværende tidspunkt ikke specielt meget på resultaterne. Selve spillet synes jeg har været lidt svingende til tider, men grundlæggende er jeg dog fint tilfreds, da vi også har eksperimenteret en del rent taktisk.

Netop de taktiske eksperimenter har været interessant at følge, da Skytte – under assistance af Stefan Dines – har implementeret et nyt spilsystem, der har været nyt for alle spillerne.

– Der har selvfølgelig været lidt startvanskeligheder, og derfor har vi da også været nødsaget til at foretage lidt justeringer undervejs. Overordnet set er jeg imidlertid utrolig tilfreds med implementeringen, og jeg synes pigerne har taget godt imod det nye spilsystem. Vi arbejder nu med et andet forsvarssystem, så vi får lidt mere fleksibilitet afhængig af, hvilken modstander vi møder. Derudover fokuserer vi lidt mere på opspillet og angrebsspillet, som har været negligeret en del her i sæsonstarten, fortæller Lars Skytte om den taktiske tilgang.

Med en ubesejret stime i bagagen, så er forventninger til sæsonen naturligt høje, om end der er langt frem mod det endelige mål i slutspillet i foråret.

– Jeg forventer da bestemt, at vi er med fremme når medaljerne skal fordeles, men jeg må samtidig indrømme at mit kendskab sjællandsk damefloorball er meget begrænset. Derfor ved jeg ikke helt, hvor vi står i forhold til dem. Vi har heldigvis et par måneder til at optimere vores spil, og jeg forventer, at vi hæver vores niveau et trin eller to inden slutspillet går i gang. Forhåbningsvis er det nok til at gå hele vejen, men det kræver hårdt arbejde.

På statistiksiden har specielt Jasmin Damm, Cecilia Di Nardo, Julie Perto og Sira Skov gået forrest – se den samlede statistik for holdet her. Næste opgave er søndag den 26. oktober, hvor ÅFK gæster Black Swans i Odense.

Skriv et svar