Flyvende Århushold.

Det er vel efterhånden blevet en etableret sædvane, at 2. holdets nederlag ikke kommenteres offentligt, men at en holdet gennem massiv og intuitiv gruppeterapi udøver selvkritik internt i rækkerne.

Hvad angår sejre, er situationen derimod en ganske anden. De skal og bliver ofte og gerne udbasuneret for alle, der gider og ikke gider høre om dem.

De skulle være kendt, at ÅFS 2 lørdag skulle til Aalborg og spille mod Flyers. Det burde være endog mindst lige så kendt, at klubben endnu aldrig har vundet over selv samme Aalborghold. Den gamle Flyersgarde har med kløgt og snilde altid formået, i næsten alle opgør at sætte ÅFS-holdene til vægs.

Det skulle der laves om på!

Med kun 9 markspillere var udgangspunktet ikke det bedste. Men optakten var glimrende. God tid til opvarmning, og en trup som i den grad virkede opsatte.

Alligevel formåede ÅFS – næsten vanen tro – at sætte sig selv under pres, ved kort inde i kampen, at lade sig løbe over ende af et kontrastærkt Flyershold.

Kæderne rejste sig dog hurtigt, sad tættere på deres modstandere, og fik efterhånden presset spillet op på Flyers' banehalvdel uden at det dog resulterede i scoringer. Ligeledes haltede returløbet fortsat, og kun stærkt spil mellem stængerne af James Joynson holdt Flyers fra at score yderligere.

1. periode så ud til at ende uden Århus scoringer, men efter et kontraløb, der først så ud til at løbe ud i ingenting, blev bolden alligevel smækket ind foran mål, hvorfra Ole K. blandt venner og fjender kunne bringe balance i regnskabet. 1-1 og et fornuftigt udgangspunkt for næste periode.

2. periode var ikke mange sekunder gammel, førend Århus slog til igen. Med et velplaceret skud udplacerede Johan Jensen Flyersmålmanden. 2-1 og Århus var mere end godt kørende.

Men Flyers rejste sig hurtigt igen, og fik lagt et godt pres på ÅFS. Atter var det storspil af James, der holdt Flyers borte fra en reducering. Men heldet var ikke med ÅFS. En Flyersaflevering fra højre hjørne, blev pareret af en Århusstav, men kun for at fortsætte i en blød bue ind foran mål, ramme en forsvarspiller på hoften og derefter trille ind i mål. Ærgerligt, men 2-2.

Kampen havde bølget frem og tilbage en god halvperiode, da tre fra den gamle Århusgarde leverede et skoleeksempel på effektivt angrebsspil. Martin modtog bolden i eget venstrehjørne, snød den offensivt pressende wing og trak op ad banen. Bolden blev spillet kort tilbage til Kim P. ovre i højresiden. Han spillede med det samme bolden langs banden frem til Johan, som lige så kvikt lagde bolden ind til Martin, der havde forsat sit løb. En aflevering lige til bladet og en afslutning helt oppe i venstre målhjørne. 3-2.

Målet kølede Flyersspillerne noget ned og egentlig sad ÅFS nu på kampen. Men da en lidt unødvendig udvisning, blev fulgt af endnu en og mindst lige så unødvendig udvisning, fik Flyers med 5 mod 3 alle muligheder for at spille sig tilbage i kamp. Som sagt så gjort. 3-3 og slutresultat for 2. periode.

Inden 3. periode havde Århusspillerne lovet hinanden at spille sig fuldt ud. Offensivt blev der, da også lagt et godt pres på Flyers og de enkelte men absolut farlige kontrachancer Flyers fik, klarede James i fins til.

Presspillet blev efter godt 7 minutter kronet med held. Efter klumpspil i det lille felt, blev bolden prikket i eget mål af en godt presset Flyersspiller. 4-3 til Århus og 1-1 i selvmål.

Scoringen trak som forventet Flyers helt frem på banen, hvilket efterhånden tvang et par trætte Århusspillere til et par farlige tilbagelægninger, da opdækningen samtidig blev lidt løsere, kunne Flyers have spillet sig ind i kampen, men ÅFS-holdet kæmpede for hinanden, og eventuelle personlige fejl blev reddet af et stærkt spillende kollektiv.

Med Flyerspresset fik ÅFS ganske naturligt en række kontrachancer, og efter 10 minutter kunne Laust efter glimrende sammenspil med Johan i en 2 mod 1 situation tordne bolden ind i Flyersmålet. 5 – 3 og sejren syntes nærmere.

Det forventede Flyerspres blev efterfølgende af et velfungerende dommerpar hurtigt vekslet til en overtalssituation i Århusfavør. Der blev ikke scoret, men der blev høvlet vigtige sekunder af uret.

Med fem minutter igen kaldte Flyers timeout, og lagde op til en slutspurt. Men 30 sekunders snak var ligeledes godt for Århus. Forsvaret blev strammet op, prioriteringer repeteret og hovedet kølet lidt ned. Den korte pause havde åbenbart været til Århus' fordel, for med få minutter igen lykkedes det efter lidt tilfældigt spil, endnu engang Johan at bringe sig på måltavlen. 6 – 3 og kampen var lukket. Sejren var hjemme, sikret af et stærkt fightende Århushold. Klubhistorien var en realitet.

Appendiks
Enkelte spillere fra klubbens ældre generationer bør måske bemærke, at dette efter pålidelige kilder er sidste sæson med Vammen på Flyersholdet. Således må der i klubben være en lang række af herrespillere, for hvem det aldrig vil lykkes at vinde over denne inkarnation af Flyersånden. Men for 10 flyvende århusspillere blev denne mangeårige drøm til ren og skær skinbarlig virkelighed. De spillere der nu må lade ovennævnte drøm fortone sig i ud i uopnålighedens æteriske sfærer, kan til gengæld trøste sig med, at de fremover ved enhver festlig begivenhed, vil høre historien om 'De Flyvende Ti'.

Skriv et svar