Første sejr i MEGET lang tid

Sidst ÅFS Floorball vandt en kamp i herrernes UMBRO-liga i ordinær tid var 10/12-2005 hvor det blev til 5-4 sejr over Midtjylland Patriots. Der var således gået 1432 dage siden ÅFS sidst havde vundet en liga-kamp da Esbjerg Sharks onsdag aften gæstede Århus til et spændende bundgys. Det taktiske oplæg var klart: Jelle skulle stå en brandkamp i målet, Walid lave lir og så skulle kampen holdes lige indtil de sidste 20 sekunder hvor hjemmeholdet så kunne satse fremad.

Kort inde i kampen stod det klart, at ÅFS igen-igen var tvunget til at stå en kompakt defensiv og slå kontraløbene når chancen bød sig. Esbjerg var spilstyrende men havde mest skud fra distancen og sådan kom de også foran. ÅFS fik kort efter udlignet da en Esbjerg-back tabte bolden bag eget mål og Walid (ass. Bartels) kunne prikke bolden i mål.

I 2. periode var Esbjerg igen dominerende. ÅFS havde svært ved at spille bolden frem og holde fast i den, og kom derfor under et gevaldigt pres. Naturligt nok kom Esbjerg igen foran men Hans fik kort efter udlignet på et flot trækskud. Midtvejs i 2. periode blev ÅFS ramt af en udvisning. Netop som undertallet var overstået tabte ÅFS bolden i egen zone og kom igen bagud, denne gang 3-2. I slutningen af perioden kom ÅFS bedre med og fik igen stresset en back til en fejl og Bartels kunne udligne til 3-3, stillingen inden sidste periode.

I 3. periode var Esbjerg igen spilstyrende men måske pga. træthed fik de sværere og sværere ved at nå med tilbage når ÅFS løb kontra. ÅFS havde derfor perioden igennem store kontrachancer og på en sådan kunne Terje gøre det til 4-3. Da sejren pludselig var inde for rækkevidde bredte panikken sig hos hjemmeholdet og alle bolde blev smidt væk i lyntempo. Esbjerg kom tættere og tættere på scoring men Jelle hev den ene vanvittige redning op efter den anden. Med godt 6 min. igen fik Esbjerg fortjent udlignet og trykkede godt på kampen ud. Men i stedet fik kampen en bemærkelsesværdig og dramatisk afslutning da Walid 20 sekunder før slutfløjt blev spillet fri bag Esbjergs mål. Med selvtillid som kun ungdommelig kådhed kan give forsøgte han sig med en ”ironknocker” (http://www.skottskolan.se/2009/video/ironknocker_forehand.html) og lagde køligt bolden i mål. Scoringen var på grænsen til høj stav og Esbjerg protesterede forståeligt nok men scoringen stod ved magt og stillingen 5-4 holdt kampen ud.

Sejren var således den første ligasejr i 1432 dage og den første hjemmebane ligasejr i over 2075 dage så den faldt på et knastørt sted. ÅFS fightede benhårdt kampen igennem og var giftige på kontra, men der skal stadig tilbringes LANG tid i træningslokalerne før niveauet i boldomgangen bliver tilfredsstillende. Kampens spiller var uden tvivl Jelle mens Walid også spillede en flot kamp.

Point:
Walid 2+0
Bartels 1+1
Hans 1+0
Terje 1+0
Gram 0+1

Skriv et svar