Førsteherre-update

Resultaterne:

Først et kig på resultaterne so far. Inden sæsonen gik i gang var vi ikke spået de store chancer i ligaen, og kigger man i tabellen (se nedenfor), så ligger vi da også isoleret i bunden sammen med Outlaws. Således har vi desværre levet op til omverdenens forventninger.

Vi har dog haft nogle lige ved og næsten kampe, idet vi i begge kampe mod Sunds samt kampen imod Bulldogs faktisk var foran langt hen i kampen. I de afgørende situationer manglede vi imidlertid noget rutine og tro på egne evner, og derfor endte vi med at tabe alle tre kampe i 3. periode.

Hold

Kampe

V

VO

TO

T

Score

Point

1

Brønderslev

9

8

0

1

0

87-34

25

2

Team Århus

10

6

2

0

2

74-41

22

3

AaB

10

6

0

1

3

80-53

19

4

Bulldogs

11

5

1

0

5

79-66

17

5

Sunds

9

4

0

1

4

51-60

13

6

ÅFS

10

1

0

1

8

50-88

4

7

Outlaws

9

0

1

0

8

33-112

2

VO = Vundet i overtid  og  TO = Tabt i overtid

Jeg vil også gerne knytte en kommentar til målscoren, da den viser at vores problem ikke er at score mål, men snarere at holde modstanderen fra at score. Vi har indtil videre lavet 50 mål i sæsonen, hvilket giver et gennemsnit på 5 mål per kamp. Det er i og for sig et ganske pænt snit for et bundhold og det eneste hold vi har haft store problemer med at score imod er Team Århus (vi tabte hhv. 1-9 og 1-10).

Dog lukker vi for mange mål ind i den anden ende (i gennemsnit 8,8) og det betyder at vi har svært ved at tage point mod top 5 holdene. Det er nok mere sandsynligt, at vi kan vinde 4-3 end 9-8, og derfor bliver vi nødt til at lukke bedre af i den resterende del af sæsonen.

Spillet:

Jeg vil naturligvis også gerne kommentere lidt på spillet indtil nu, for der har absolut været gode momenter. Især i kampene mod Sunds og Bulldogs har vi vist godt spil, men vi mangler endnu at spille 60 gode minutter i en kamp. I de nævnte kampe spiller vi 2 gode perioder, men så er det som om vi bliver bange for at vinde, og netop derfor ender vi med at tabe. Der skal helt sikkert arbejdes med det mentale, når vi kommer foran.

I halvsæsonens sidste kamp lykkedes det os endelig at få en sejr, idet vi besejrede Outlaws med 14-4. En kamp hvor vi startede skidt og lavede mange personlige fejl, men også en kamp hvor vi i de to sidste perioder spiller rigtig fin floorball, og viser at der trods alt er forskel på Outlaws og os. Nu skal vi forsøge at tage noget af den selvtillid med ind i det nye år.

En sidste ting i spillet som lige kræver lidt refleksion er vores overtal og undertal. To elementer i vores spil, som i sæsonens første kampe så meget skidt ud, men som vi efterhånden har fået justeret til. Vores ”special teams” kan stadigvæk forbedres meget, men jeg synes især undertallet har stået rigtig godt de seneste par kampe.

Spillerne:

Holdet til denne sæson er nogenlunde det samme som vandt 1. division sidste år, om end der er sket lidt udskiftninger. Ind er kommet Philip Olsen (Outlaws), Walid Abul Foul (Team Århus), Rajesh Holmén (Team Århus) og Martins Bekeris (Valmiera, Letland), og ud er gået svenskerne Jonas Nyström og Johan Dubbelman.

Nedenfor ses topscorelisten:

Spiller

Kampe

Mål

Assist

Point

Udv

Lars Skytte

10

12

5

17

2

Walid Abul Foul

10

6

8

14

26

Gatis Gailitis

10

6

3

9

6

Lars Erik Bartels

9

6

3

9

11

Edgars Taube

8

5

3

8

8

Nicklas Perto

10

4

1

5

4

Jakob Langdahl

8

3

2

5

0

Philip Olsen

8

3

1

4

2

Carsten Nystrup

9

1

3

4

2

Anders Winstrøm

10

1

1

2

0

Jakob Børsting

5

1

1

2

0

Rajesh Lillebæk Holmen

9

1

1

2

2

Martins Bekeris

8

1

1

2

2

Carsten Gormsen

1

0

1

1

0

Thomas Danielsen

2

0

1

1

0

Anders Loven

5

0

1

1

0

Jelle Mosselaar

10

0

0

0

0

Morten Kaiser

4

0

0

0

0

Jan Rise

6

0

0

0

2

 

Som det fremgår af topscorelisten, så har Walid produceret rigtig fint i løbet af sæsonen og i særdeleshed i de seneste kampe har han spillet rigtig godt. Her har han udvist god teknik, spilleglæde og fremfor alt stor selvtillid. Konditionen kan stadigvæk forbedres, men når Walid er i spillehumør, så er han farlig for ethvert forsvar. Som sidebemærkning så er Walids 26 udvisningsminutter selvfølgelig alt for mange, men i visse kampe er han efter min bedste overbevisning blevet uretfærdigt dømt.

Holdet har desuden en lettisk trio bestående af Gatis, Edgars og Martins. Alle tre er de spillere som kan volde store problemer for modstanderen, men indimellem træffer de også dårlige beslutninger som fører til baglæns mål.

Jeg kunne nævne mange flere spillere, men i stedet vil jeg bare lige til sidst fremhæve Jelle i målet. Det er ikke altid nemt at være eneste målmand på et bundhold, men han er gået forrest med hensyn til træningsfremmøde, og har generelt vist meget fint spil i kampene.

Konklusion:

Kigger man udelukkende på resultaterne, så har første halvsæson i ligaen været en klar skuffelse. Vi burde have vundet begge kampe mod Outlaws, samt taget point i et par kampe yderligere. I så fald havde det resultatmæssigt været en succes.

Spillemæssigt har sæsonen indtil nu imidlertid været godkendt, om end vi laver for mange personlige fejl og mangler en del rutine når kampene spidser til. Vi har i perioder bevist, at vi kan spille lige op med hvilket som helst hold, så nu mangler vi bare at gøre det 60 minutter i træk.

Målsætning:

Målsætningen for resten af sæsonen, hvad enten det er realistisk eller urealistisk, er en top 5 placering og kvalifikation til den landsdækkende liga. Chancen for at det lykkedes er minimal, men i min verden er det uambitiøst ikke at sigte efter top 5.

Det kræver sejre i de resterende kampe mod Outlaws, Sunds og Bulldogs, samt mindst en sejr mod et top 3 hold. Ved første øjekast en uoverkommelig opgave, men ikke desto mindre målsætningen indtil andet er bevist.

 

Vi ses i det nye år

– Lars ”Mini” Skytte

Skriv et svar