Førsteherrer konsoliderede førstepladsen

Ovenpå et forrygende efterår, har førsteherrerne har nydt den luksus, at holde juleferie på divisionens førsteplads. Førstepladsen er dog blevet nydt med en grå sky i horisonten, idet man endnu ikke har mødt rækkens andenplads, liganedrykkerne fra Esbjerg.

Søndag var Esbjerg værter for det første opgør imellem de to tophold. Efter blot 43 sekunder blev første mål scoret af ÅFS, og det blev startskuddet på en intens, spændende og dramatisk top-kamp. Præcis to minutter senere lynede endnu en ÅFS kontra, og Jesper Bertelsen udbyggede føringen til 0-2. Esbjerg var imidlertid ikke mere rystede end, at de allerede efter halvandet minut fik reduceret. Derpå fulgte en stillingskrig, hvor ÅFS overlod initiativet til Esbjerg, men skabte store chancer i kontraspillet. Situationen passede imidlertid Esbjerg bedst, og de fik udlignet stillingen et par minutter inden pausen.

I pausen fik ÅFS slebet kontraknivene, og kunne efter en fortsat skyttegravskrig i 2. periode, gå til pause med en 2-4 føring.

Fra start af 3. periode fortsatte billedet og allerede efter 5 minutter, var føringen udbygget 2-6. Esbjerg fik imidlertid kort efter reduceret til 3-6, et mål der totalt ændrede momentum i kampen. Hvad Esbjerg fik, og ÅFS tabte, førte til, at hvor Esbjerg hidtil havde løbet ind i en blå mur, fik de nu omsat boldbesiddelsen til mange farlige situationer. Det var derfor ikke overraskende, eller ufortjent, da Esbjerg med 4 minutter igen scorede til 5-6. Scenen var sat til et afsluttende drama.

Det kulminerede blot 5 sekunder før tid, hvor ÅFS’ernes generhverede, supersvensker Johan Dubbelmann i en kaotisk situation, redder bolden på målstregen, hvorefter en Esbjergspiller laver en flyvende crosschecking på ÅFS målmand Jelle van der Mosselaar. Johan Dubbelmann hiver efterfølgende den flyvende Esbjergspiller ud af feltet, hvilket fører til en pinlig, tumult-agtig scene omkring ÅFS’ernes mål. En situation som ingen af klubberne kan være stolte af. Dommerne fordelte sol og vind lige, og takserede begge hold med en matchstraf et.

ÅFS MoM: Jelle van der Mosselaar.

ÅFS point og straf:

Lars Erik Bartels: 2+1

Jesper Bertelsen: 2+1

Lars ”Mini” Skytte: 1+1

Anders Lovén: 1+0

Jonas Nystrøm: 0+1

Johan Dubbelmann: 2 min, M1

Skriv et svar