Førsteherrerne alene i front efter solid indsats i Odense

Odense og ÅFS landede sidste sæson på puljens hhv. 3 og 4. plads, og spillede igennem sæsonen et par meget tætte opgør. Så det var to hold med stor indbyrdes respekt, der gik på banen i søndagens opgør, og første periode par tydeligt præg heraf. Begge hold spillede med udgangspunkt i en solid defensiv, og det var småt med de store chancer.

ÅFS fandt dog vej til tavlen én enkelt gang, på et godt fighter mål af Edgars Taube. Den unge lette erobrede riposten på sin egen afslutning, og fik med en intelligent baghåndsafslutning ekspederet bolden forbi et tætpakket felt og en siddende målmand.

2. periode startede som 1. periode, og det var så sandt som sagt, da den rutinerede Jonas Nystrøm efter 5 minutter konstaterede at holdet bare skulle forsætte spillet, så kunne vi køre den hjem 1-0. Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

Presset af stillingen begyndte Odense at hæve tempoet og spille mere offensivt, hvilket følgeligt gav flere chancer i begge ender. ÅFS fik det bedste ud af deres, da først den offensive back Claus Schultz, siden Lars Skytte og til sidst udenlandsprofilen Gatis Galitis fik udbygget ÅFS føringen til 4-0.

Fra 3. periodes start var Odense presset til at satse endnu mere, hvilket belønnede sig efter 5 minutter, hvor en opspilsfejl fra ÅFS blev straffet og føringen reduceret til 4-1. På trods af to undertal formåede ÅFS at holde resultatet frem til tiden 16.21, hvor Odense på et frislag fik reduceret ydermere til 4-2. Med en solid og disciplineret fight fik ÅFS dog holdt det resultat hjem, og kan nu nyde maksimum point efter sæsonens første 3 kampe. Da puljens hidtil andet ubesejrede hold, Svenstrup, tabte i Herning, er ÅFS 1 alene i front af 1. division vest.

ÅFS og Svenstrup tørner sammen til hjemmebanedag lørdag den 29. oktober, hvor der er garanti for en spændende og intens floorballkamp. Inden da har førsteherrerne dog en svær opgave den 16. oktober, hvor de besøger ”lokalrivalerne” fra Skanderborg, som pt. indtager puljens 3. plads.

ÅFS MoM: Jelle van der Mosselaar

ÅFS point og straf:

Gatis Galitis: 1+1
Edgars Taube: 1+0, 2 min.
Claus Schultz: 1+0
Lars Skytte: 1+0
Jonas Nystrøm: 0+1, 2 min.

Skriv et svar