Førsteherrerne indleder slutspurten med 6 pts

Sidste weekends landsholdspause faldt naturligt i 1. division, hvor det ville være meget passende at beskrive de resterende kampe som en slutspurt. Situationen var den at ÅFS og Esbjerg havde lagt sig alene i spidsen. ÅFS var et point foran Esbjerg, og havde en kamp i hånden. Men da de to hold har to indbyrdes kampe til gode og begge hold havde en svær udekamp, måtte ligaen stadig betegnes som helt åben.

I den forgange uge blev førstedel af slutspurten så kørt, idet førsteherrerne onsdag aften skulle en tur til Herning, og tog imod Skanderborg lørdag i ÅFS Centret. To kampe som begge gav 3 point, men derudover var helt forskellige.

Kampen i Herning blev en hårdt spillet affære, hvor begge hold tydeligvis fokuserede på det defensive. Det gav en uskøn, målfattig affære, som Herning håndterede bedst, idet de kunne indlede 3. periode med en 2-1 føring. Den føring blev imidlertid hurtig udlignet af Jesper Bertelsen, og den gamle ræv var ikke færdig. I en hektisk 3. periode sejrede rutinen, da Jesper Bertelsen á to gange prikkede frislag til Johan Dubbelman, som den skudstærke svensker satte direkte i rusen. 4-2 oppe med små 7 minutter igen, blev ÅFS bussen parkeret, og resultatet holdt til slutfløjt.

 

Kampen imod Skanderborg blev en kontrolleret 10-1 sejr. Det lå ellers ikke i kortene efter en uskøn førsteperiode, som ÅFS vandt 3-1, godt hjulpet på vej af to opspilsfejl fra Skanderborg. I 2. og 3. periode demonstrerede ÅFS til gengæld hvorfor man er tophold. I egen ende holdte jern-defensiven Skanderborg fra de helt store chancer, og på Skanderborgs banehalvdel leverede holdet sæsonens hidtil bedste offensiv præstation.

10-1 er på papiret et stort resultat imellem to hold, som ellers har for vane at spille tætte kampe. Trænerteamet er imidlertid ikke så overrasket. Potentialet i holdet er enormt. Det har til dels været tabt i de jævnlige afbud holdet lider under. Dertil har vi manglet at løfte nogle ting fra træningsbanen til kamp. Lørdagens opgør tyder imidlertid på, at holdet er ved at tage et skridt opad trappen, imod et overall bedre niveau.

 

ÅFS MoM blev Edgars Taube.

ÅFS Point og straf:

Edgars Taube: 2+2

Gatis Galitis: 2+2

Lars Erik Bartels: 2+1, 2 min.

Lars “Mini” Skytte: 2+1

Jakob Langdahl: 1+0

Jonas Nystrøm: 1+0

Carsten Nystrup: 0+1

 

Liga forfølgerne fra Esbjerg har også spillet og vundet to kampe i den forgange uge, så stillingen i toppen af rækken er forblevet status quo. Det vil imidlertid ikke være tilfældet efter denne weekend, hvor de to hold tørner sammen i ÅFS Centret søndag kl. 14.30. Hvis førsteherrerne vinder, står man med en god chance for at vinde puljen. Men det bliver en hård omgang, så alt støtte vil blive værdsat højt!

Skriv et svar