Førsteherrerne viste stor moral og hentede endnu en sejr i 3. periode.

Ikke desto mindre startede kampen glimrende for de blå, da den lettiske skarpretter Gatis Galitis scorede til 1-0 efter blot halvandet minut. ÅFS havde det meste af spillet, og det syntes let at spille sig op i angrebszonen. Derfra lukkede Svenstrup dog godt ned, der var langt imellem de store chancer, og på dem, der kom, manglede den sidste skarphed. Omvendt var Svenstrup skarpe på deres kontraløb, de bragte balance i regnskabet og kom enddda foran til sidst i perioden.

Anden periode var det igen ÅFS med boldbesiddelse, men stadig Svenstrup der var mest skarpe foran mål og førte kampen med 5-3 før tredje og sidste periode.

De to første perioder gav en mærkelig fornemmelse. Som ÅFS’er følte man at kampen kørte fint; man havde bolden og havde optræk til en del chancer. Omvendt var det dog tydeligt, at forløbet også passede Svenstrup glimrende, og måltavlen understøttede den formodning.
Til tredje periode valgte træner Mini at toppe to kæder og hæve tempoet i kampen. Dette måtte bære eller briste. Det viste sig at ”bære” – over alt forventning.

ÅFS fík en god start, og da Edgars Taubes tidligt reducerede, begyndte nerverne at brede sig blandt de grønne Svenstrup spillere. Ramt af gummiben og en tiltagende træthed havde Svenstrup svært ved at tilpasse sig det nye tempo. En del af frustrationen blev vendt mod dommerne, og de følgelige udvisninger hjalp ikke situationen. Alt imens nød ÅFS godt af at have spillet de første 2 perioder på 3 kæder, og leverede både glimrende presspil og powerplay. Ét periode resultat på 7-1 var ikke misvisende, og med en smule mere kynisme og skarphed kunne resultatet have været større.

Alt i alt en ikke prangende kamp, reddet af en rigtig god tredje periode. Havde ÅFS’erne ikke scoret på deres chancer i de første 5 minutter af 3. periode, kunne resultatet sagtens have gået den anden vej

ÅFS MoM:
Gatis Gailitis

ÅFS point og straf:

Lars skytte: 2+4
Lars Erik Bartels: 2+3
Gatis Gailitis: 2+0
Jesper Bertelsen: 2+0
Edgars Taube: 1+1
Anders Lovén: 1+0
Jakob Børsting: 2 min

Skriv et svar