Forrygende lokalopgør!

Team Århus-ÅFK (elitedivision vest herrer), 7-7 (2-1, 2-3, 3-3).
Målscorere for ÅFK: 1-1 Jeppe Hansen (Kim Pedersen), 2-2 Pauli Nielsen (Nicolai Skjøtt), 2-3 Mads Skytte, 4-4 Jesper W. Jensen (Pauli Nielsen), 5-5 Mads Skytte (Martin Pedersen), 7-6 Mads Skytte (Jeppe Hansen), 7-7 Poul Nyborg (Pauli Nielsen).

Forårssæsonens lokalopgør mellem Århus FK og Team Århus var som tidligere forudsagt ikke afgjort på forhånd. Det var desværre ikke muligt at skaffe udefrakommende dommere, men heldigvis var der en mand fra hver klub der kunne dømme. Kim Kruse (Team Århus) og Nicolai Hedelund (Århus FK) påtog sig det utaknemmelige job. Der skal lyde en stor ros til dem.
For at føje spot til skade var der såmænd heller ikke en fungerende lystavle. Umiddelbart en dårlig optakt.
Det havde ikke påvirket spillerne, for der var kun gået 2½ minut da ÅFK bragte sig foran ved anfører Jeppe Hansen. Begge hold spillede godt hele kampen og således også i den indledende fase hvor Team Århus fik udlignet og også bragt sig foran 2-1. Det fik ÅFK rådet bod på ved en frislagssituation i starten af 2. periode. Bolden blev trillet til Pauli Nielsen som placerede den flot i hjørnet, 2-2. Som i en kopi af 1. periode bragte ÅFK sig foran 2-3, hvorefter Team Århus udlignede og kort efter bragte sig foran 4-3. Modsat tidligere på sæsonen har ÅFK virkelig evnet at kæmpe sig tilbage i de seneste par kampe, og således også i denne, hvor de fik udlignet til 4-4. Det var stillingen efter 2. periode.
3. periode begyndte med en Team Århus scoring. Udligningen faldt dog prompte fra ÅFK, Mads Skytte, dagens topscorer hos ÅFK, gjorde det til 5-5 et minut efter.
Det var som om udligningen fik ÅFK til at slappe lidt af, og forsvaret blev uopmærksomme. Sådan noget forstår Rune Ersgård fra Team Århus at udnytte, 2 gange i træk scorede han i situationer hvor ÅFK halvsov. Efter føringen trak Team Århus sig længere tilbage på banen. ÅFK pressede på for at få reduceret, og 4 minutter før tid gav det bonus. Mads Skytte scorede til 7-6. Dette gjorde kampens afslutning endnu mere hektisk, begge hold kæmpede med næb og kløer. Lidt uforståeligt blev ÅFK ramt af en udvisning 3 minutter før tid, idet en Team Århus spiller brændte en kæmpechance og væltede sig hen over ÅFK-målmanden. Team Århus pressede på for at få det forløsende mål til 8-6, mens ÅFK forsvarede sig dygtigt. Pludselig erobrede ÅFK bolden, og var, trods undertal, 2 mod 1 i det efterfølgende angreb. Det gav bonus, og Poul Nyborg udlignede til 7-7.
Med 2 minutter tilbage havde ÅFK stadig en spiller udvist i endnu et minut, Team Århus forstod dog ikke at udnytte overtallet. Det uafgjorte resultat holdt kampen ud.

Hele kampen foregik i højt tempo, og det var ikke til at se forskel på top og bund. De to dommere gjorde det udmærket, og begge hold spillede kontant men fair. 7-7 må siges at være et meget passende resultat efter sæsonens hidtil mest spændende og dramatiske kamp.
Kort sagt: Kampen havde alt det et lokalopgør skal have, og så lige lidt mere.

Resultatet betyder, at ÅFK rykker op på en 8. plads. Dermed er holdet sikret imod direkte nedrykning. Samtidig har holdet 1 points forspring til AaB på 9. pladsen.
Team Århus ligger med det uafgjorte resultat stadig til slutspilsdeltagelse, 2 point foran Outlaws, som ÅFK møder i sæsonens sidste kamp. Inden da er der på lørdag en kamp mod allerede nedrykkede Odense. For en (første?) gangs skyld må Århus FK være favoritter til sejren.

Skriv et svar