Fra motionsherre til toppen af 2. division

Da Toke Peter Krogager Hansen Duce (vi kalder ham bare Toke) startede til floorball for mindre end et halvt år siden, var der ingen der kendte potentialet i den dreng. Effektiv scouting rundt om i klubben gjorde, at 2. herres trænerteam tidligt fik øje på Toke og allerede i december sendte ham direkte i 2. division. Inden denne weekend havde Toke præsteret 1 mål og 2 assist, men højt humør og god træningsmoral havde nu givet ham en plads i førstekæden, også kaldet svenskerkæden.

Lørdagens kamp var mod en af de nærmeste konkurrenter fra Herning 2, som kort før jul med meget held og grundet mange afbud fra ÅFS havde sikret sig en 5-4 sejr i det midtjyske. Det var den gang Tokes anden kamp. På hjemmebane var fortegnene dog lidt anderledes i og med ÅFS stillede med 13 markspillere mod Hernings i alt 8 mand, hvor de fleste nok må betegnes som ikke helt unge.

Traditionen tro var 2. herre vældig gæstfri og lod derfor drengene fra Herning komme foran 0-1 før Toke begyndte at ane en mindre udfordring. Der skulle heller ikke gå mere end 90 sekunder efter målet inden Toke flot fandt Viking Huss (og ja han hedder sådan), som let kunne gøre det til 1-1. Inden for de næste 2 minutter kunne først Skjerning på langskud og derefter Zlatan gøre det til 3-1. Sidst i første peride ville Henrik Brikbak også være med og dermed stod det 4-1.

I pausen blev der skiftet en del ud, så tredjekæden også fik lov til at spille med. Fokus fra mange af spillerne var ikke længere selve resultatet, men at udnytte at holdets topscorer Carsten Gormsen var udlejet til 1. herre og dermed prøve at true hans flotte position på holdet. En af dem er helt bestemt Toke som med dagens anden assist til Viking kunne udbygge føringen yderligere. Kort efter kunne en svensk kombination øge til 6-1 inden Herning fandt de traditionelt ufine metoder frem, som holdets powerplay specialist Jakob Skjerning kunne udnytte, hvorefter Christian Nielsen efter tydelig gestikulation fra tilkendt en assist. Men nu må vi jo ikke glemme Toke, som lukkede perioden i bedste Bartels stil ved at trille bolden, efter skud fra Mikael Nordberg, de sidste centimeter ind i målet.

I 3. periode havde trænerteamet set nok champagnefloorball og ville ikke ydmyge Herning mere end højst nødvendigt. Således fik Toke fri og ÅFS trillede sejren i hus. Perioden bar tydeligt præg af at kampen om topscorerpladsen er meget omkæmpet, således at ingen ville hjælpe andre til point.  Før de sidste to spillerunder er der kun 2 point mellem de 5 første spillere, hvor Carsten stadig er alene i front.

Kampens spiller blev endnu en gang Toke Hansen.

 

ÅFS 2 – Herning 2: 8-1

06:08 0-1 Kasper Nielsen (Anders Nielsen)

07:35 1-1 Viking Huss (Toke Hansen)

09:06 2-1 Jakob Skjerning

09:30 3-1 Uffe Simonsen (Kasper Gudbrandsen)

17:37 4-1 Henrik Birkbak

23:05 5-1 Mikael Nordberg (Toke Hansen)

26:50 6-1 Viking Huss (Mikael Nordberg)

33:29 UDV Klaus Jørgensen (2 min)

34:00 7-1 Jakob Skjerning (Christian Nielsen)

37:50 8-1 Toke Hansen (Mikael Nordberg)

42:30 UDV Henrik Birkbak (2 min)

46:15 UDV Anders Nielsen (2 min)

54:22 UDV Anders Nielsen (2 min)

Skriv et svar