God kamp af ÅFK.

Herning FC – Århus FK (Elitedivision vest herrer), 5-2 (2-1,1-0,2-1).

Målscorere for ÅFK: Kim Pedersen & Lars Skytte.

Udgangspunktet for ÅFK i lørdagens kamp var først og fremmest en stærk defensiv. De store nederlag man er vant til mod Herning skulle ikke gentages. De sidste 4 kampe mod Herning er endt med Herningsejre med disse cifre 3-9, 10-0, 10-1, 0-10.

Det startede rigtig skidt, efter blot 2½ minut kunne Herning bringe sig foran 1-0 på et frislag, hvor bolden lidt heldigt røg igennem muren og i mål. Målet knækkede dog ikke ÅFK-spillerne som alle holdt hovedet koldt og spillede godt. Efter 5 minutter fik ÅFKs Mads Skytte en 2 minutters udvisning, og blot 1 minut efter kunne Martin Nedergaard gøre ham følge. De 3 resterende markspillere og målmand Nicolaj Hedelund stod imod presset, så Herning formåede ikke at udnytte overtalssituationen.

10 minutter inde i kampen fik ÅFK udlignet ved Kim Pedersen, som inde foran mål fik scoret. Målet vakte forståelig jubel hos ÅFK'erne, men glæden varede kort idet Herning med endnu et heldigt mål bragte sig foran via en ÅFK'ers fod. 2-1 holdt perioden ud.

I 2. periode spillede ÅFK om muligt endnu bedre i forsvaret, Herning kom stort set ikke til chancer. Ligesom i 1. periode baserede ÅFKs angreb sig mest på kontraer, og der var heller ikke de store chancer til ÅFK. Perioden så ud til at skulle ende uafgjort, men blot et ½ minut før tid scorede Herning. ÅFK var pressede, og bolden blev forsøgt skudt langt væk fra forsvarszonen. Uheldigvis ramte den en ÅFK-spiller, og dumpede ned foran en Herningspiller, som udnyttede den gratis chance. 1-0 endte 2. periode.

Der var kun gået 40 sekunder af 3. periode da Herning igen fik scoret og øgede til 4-1. Det var stadig Herning, der havde næsten alt spillet, men uden at være på nogen måde at være specielt farlige. 10 minutter inde i 3. periode fik Herning endelig deres første udvisning. Dommerne havde indtil uddelt en del korrekte udvisninger til ÅFK, men ikke givet udvisninger til Herning for tilsvarende forseelser. En påtale i periodepausen af misforholdet hjalp åbenbart.

ÅFK spillede som i de to første perioder godt, men et kvarter inde i 3. periode koksede ÅFK-forsvaret så for første og eneste gang rigtigt. Hernings Tommy Pedersen slap fuldstændig fri og kunne lobbe bolden i mål.

Med 5 minutter igen og bagud 5-1 pressede ÅFK på for at reducere. Det lykkedes da også da Lars Skytte i fri position scorede til 5-2. Udover målet var der flere gode forsøg fra ÅFK, men Herningmålmanden stod godt og reddede skuddene.

Blot 17 sekunder før tid fik ÅFK tilkendt et straffeslag, da en Herningspiller med et slag på staven stoppede Mads Skyttes flotte solotur ned gennem Herningforsvaret. Mads tog selv straffeslaget, og var lige ved at snyde målmanden, som kun fik det yderste af fingerspidserne på bolden.

Med lidt held var nederlaget blevet mindre, men det blev ved de 5-2. Et flot resultat for ÅFK, som sagtens kan være stolte af at have spillet en god og disciplineret kamp.

Skriv et svar