Godt comeback gav point mod topholdet.

Hvis man tæller træningskamp og pokal med, så var det sæsonens 7 opgør mellem de 2 hold, så man kan med rette sige, at holdene var godt forberedte på hinanden, og derfor blev 1 periode også rimelig chancefattig. ÅFK var farligst på lange bolde, hvilket gav en del løse chancer helt tæt under mål, mens Blackhawks mest viste tænder i spilvendinger. Mål blev det dog ikke til i kampens første 3. del.

I 2. periode blev der lukket lidt mere op for sluserne, og chancerne blev flere og større. ÅFK dominerede den 1. halvdel af perioden og burde have bragt sig foran, men i stedet løb Blackhawks en kontra og bragte sig på 0-1. Kort efter sad markeringer for løst i forsvaret, og gæsterne kunne udbygge til 0-2. Herefter fulgte en periode, hvor ÅFK kunne være kommet yderligere bagud, men Yessika Buchhave i ÅFK målet havde et par vigtige redninger. Med under et minut igen af perioden var det ÅFK’s tur til at slå kontra, da Anne VP brød en bold i forsvaret, og Thea Ehmsen tog hele turen fra egen banehalvdel op langs højre flanken og køligt satte bolden ind ved nærmeste stolpe. En vigtig scoring for hjemmeholdet, der gav tro på mere inden 3. periode.

Der skulle dog ikke gå lang tid inden Blackhawks forsøgte at knække det spirende håb i ÅFK-lejren. De bragte sig på 1-3 kort inde i perioden, men heldigvis svarede ÅFK hurtigt og resolut igen: Tina Quist lagde på frislag en lang diagonal til Nicoline Pihl, der afsluttede første gang og sikkert satte bolden ind til 2-3. Spillet bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender – de første til at finde netmaskerne var desværre Blackhawks, der midtvejs i perioden igen bragte sig foran med 2. ÅFK blev dog ved med at klø på, og det betalte sig. Efter et godt angreb endte bolden på venstrekanten hos Nicoline, der vendte rundt og satte målet til 3-4 (i kampprotokollen er Nicoline noteret for assist, Marie Louise Tøttrup for målet…men referenten er sikker i sin sag). Kort efter var det netop dette makkerpar, der var på spil – og korrekt noteret i protokollen – da Marie Louise tog en tur rundt om målet og fandt Nicoline foran mål, der på helt klassisk vis, satte bolden i krogen: 4-4. ÅFK gik efter det afgørende mål og havde til slut et par store chancer tæt under mål, men kampen måtte i overtid.

Her var det igen ÅFK, der virkede mest interesseret i at få kampen afgjort. Med påpasseligt forsvarsspil og klogt angrebsspil fik holdet, da også de fornødne chancer, men manglede det sidste, og så stod den på straffeslagsafgørelse. Her var Blackhawks desværre bedst, da ÅFK kun formåede at score på 1 af sine, mens Blackhaws lavede 2 på 4. Det blev derfor kun til et enkelt point, men det var ikke desto mindre et flot comeback og dejligt at tage point mod de velspillende frederikshavnere.

WOM: Nicoline Pihl

Point og straf:

Nicoline Pihl: 2+1 (3+0)
Marie Louise Tøttrup 1+1 (0+1)
Thea Ehmsen 1+0

Skriv et svar