Godt spil – svage afslutninger.

Eliteherrerne sluttede grundspillet af med en forventet sejr over bundholdet Vissenbjerg, der dog gav ÅFS visse problemer i en kamp, der havde sin store profil i U-landsholdskeeper Kian List Hansen. Sejren blev på 4-0 efter periodecifrene 1-0, 1-0 og 2-0.

ÅFS var gennem hele kampen toneangivende, og der blev vist gode takter over hele linjen. Vissenbjerg var kun momentvis farlige, hovedsageligt når ÅFS' backer ikke fik placeret sig rigtigt på Kian Lists udkast.

Fra start lagde ÅFS et højt tryk på gæsterne, hvilket gav mange chancer til ÅFS. Specielt kom backerne til mange afslutninger, der dog blev reddet eller blokeret. Tendensen var hele tiden, at den sidste skarphed manglede, og at afslutningerne manglede kvalitet til at passere målmanden. ÅFS kom alligevel i front efter 16 minutter, da Henrik Engelsen i powerplay udnyttede en pasning fra Anders Rognerud, der vendte tilbage efter sygdom med tre assists.

I anden periode fortsatte ÅFS det gode opspil, men chancerne blev ikke udnyttet. Til gengæld lykkedes det 1. kæden at udnytte en flot aftalt frislags-kombination i første skift, hvor Anders Rognerud fandt Anders Jensen, der flugtede bolden op i nettaget til et af sæsonens flotteste mål i Århus Firma Sport.
ÅFS forspildte herefter en 5-mod-3 situation, der burde have sat gang i målscoringen, og i stedet gik gnisten lidt af spillet midt i perioden.
Senere i perioden fik publikum dog god underholdning, da en ellers velspillende Michael Buch i flere episoder burde have øget føringen. Undertalskæden drev under en udvisning flere gange gæk med fynboerne. Buch ramte blandt andet overliggeren efter flot “jonglering” af Buch og Jens Ørhøj i kontrafasen. Men til trods for den store dominans blev det ved 2-0 efter anden periode.

I sidste periode fortsatte den århusianske dominans, men desværre blev der også vist momentvise svagheder i bagkæden, der desværre ofte følger af et så stort offensivt fokus. Der skulle et overtal til at bringe ÅFS på 3-0 halvvejs i perioden. Denne gang lagde Christian Engelsen op til Anders Jensens scoring. Det manglende defensive fokus betød blandt andet, at Vissenbjerg fremtvang et straffeslag, da Lars Erik Bartels måtte bremse en fri Vissenbjerg spiller efter et boldtab af ÅFS på midten. Anders Bruun afværgede dog skuddet, og han kronede dermed en god kamp ved at holde nullet.
3 minutter før tid blev det så 4-0, da Anders Rognerud fandt Henrik Engelsen fri i powerplay, og Henrik satte bolden sikkert i nettet.
Derudover fortsatte den manglende kvalitet i afslutningerne – om end det nok mere var uheld, da Christian Engelsen kanonerede et slagskud på sammenføjningen, og Stig Isidor traf overliggeren efter en flot frispilning fra Lasse Bøgh.

Det blev dermed ved 4-0 i en kamp, der stort set var ensrettet i 60 minutter. Ærgerligt for såvel publikum som spillere, at måltavlen ikke kom i anvendelse oftere, men det kan dog ikke pille ved, at holdet viste takter, der lover godt for de kommende kvalifikationskampe. Det var ligeledes første gang i klubbens historie, at der blev leveret et “clean sheet” i elitedivisionen for herrer, hvilket også taler for en koncentreret indsats. Og lad os så slutte af med den mest brugte frase i ÅFS-boksen søndag, når spillerne kom til bænken efter en skift: “Det var sgu da utroligt” – og ja, der blev refereret til endnu en brændt chance.

Skriv et svar