Herning udspillet af 1. holdet.

Herning FC – ÅFS Floorball (1. division), 0-6 (0-4,0-1,0-1).
Målscorere for ÅFS: William Ehmsen, Mads Sørensen (3), Mads Skytte & Anders Christensen.

Trænerne havde valgt at stille med to kæder til kampen i Herning i forventning om, at det ville blive den sværeste kamp dette efterår. Holdet var i stærkeste opstilling, hvis man ser bort fra afbud fra Kim P. og skadede Jeppe H. Så det lovede godt inden kampstart. Vi ankom til hallen i god tid, så vi kunne få 2. og 3. periode af kampen mellem Hernings 1. hold og Brønderslev at se. Vi så her Herning spille uinspireret og fantasiløst. Til gengæld fik de mange udvisninger.
På taktikmødet betonede trænerne, at spillet skulle være disciplineret, og at fuld koncentration var påkrævet. Der blev lagt vægt på, at de indøvede systemer skulle bruges, og at zoneforsvaret skulle fungere. Samtidig blev der opfordret til at forsøge sig med improviserede opspil, for ikke at blive alt for låst ved at køre det samme system hver gang. 1. holdets Herning-ekspert Christian Engelsen udpegede et par af profilerne på Herningholdet, som han mente at vi skulle holde øje med, og efter det løb ÅFS på banen til opvarming i den dejlige ny hal, som Herning nu spiller i. Den havde det hele. Hvis man skulle kritisere en ting var det gulvet, som er meget langsomt, ellers var det perfekte rammer.
Kampens dommere var Erik Bilde og Brian Toftelund, der igen gjorde en glimrende figur. Det er en fornøjelse at se de to professionelle herrer i aktion, som fløjtede kampen i gang klokken 15.00 præcis.
1. kæden startede kampen på banen, og lagde fra start pres på Herningbackerne, som kampen igennem slog lange bolde, som ÅFS backerne var først på stort set hver gang. ÅFS’s høje starttempo gav pote 2½ minut henne i kampen, hvor den ene del af trænerduoen viste vejen til netmaskerne. Lars Elgaard tacklede en bold frem på banen som William Ehmsen opsnappede, efter en kort dribletur ind over midten sendte han med ryggen til målet bolden mod mål med et trækskud tæt på kroppen. Bolden gik i mål nede i venstre hjørne bag en ikke helt sagesløs Herning keeper.
Kort tid efter var Mads Sørensen på spil, han afdriblede en Herning back, løb fra en anden og lagde bolden i nettet på fornem vis. Det var starten på en stor kamp af den tidligere Randersspiller. Kampens næste gode detalje var et af ÅFS keeper Kenneth Thomsens gode udkast, som Mads Skytte modtog et stykke oppe på Hernings halvdel af banen. Efter kort at have orienteret sig sendte han bolden i nettet med et velplaceret skud højt i målet.
Herning løb ind i en del frustrationsudvisninger. Det gav powerplaykæden meget spilletid. Mads Skytte fandt i det første powerplay Anders Brøns, som med en efterhånden velkendt detalje sendte bolden i mål. Det var det sidste mål i en virkelig god periode af ÅFS. Herning var ikke kommet til nogen chancer, og vi udnyttede overvægten i spillet til en række gode scoringer. I pausen mellem 1. og 2. periode overtog Jan Rise William Ehmsens plads på banen, og spillede en god kamp.
Foran 4-0 ved 2. periodes start faldt ÅFS ned i tempo, og lukkede Herning ind i kampen. En hurtig scoring af Mads Sørensen efter samme recept, som det første kontramål, kronet med en luftguitarsolo til publikums store glæde, var denne periodes eneste lyspunkt. I powerplay havde ÅFS to skud på stolpen, men ind ville bolden ikke.
Før tredje periode var alle på holdet enige om, at vi ville have nogle flere kasser hældt ind. Men vi skulle helt hen i tiden 59.59 før Mads Sørensen på oplæg af Nick Skjøtt kunne forvandle stillingen til det fine tennisresultat 6-0. Denne assist kostede dog Nick en lille flyvetur, idet han lige efter spilningen løb ind i en af de tunge Herningbacker, der efter sigende går under navnet Big Mac…, og han flyttede sig ikke.
Det lover godt for det videre forløb i turneringen, at 1. herre klarede sig så godt mod et af de formodet stærkeste hold i ligaen. På søndag klokken 18.00 skal 1. pladsen forsvares mod Esbjerg. Vel mødt til en god kamp!

Skriv et svar