Herrerne videre i pokalen.

Sæsonens første betydende kamp for herre elite blev spillet søndag hjemme mod Sunds Seahawks FC i første runde af pokalturneringen.

Til trods for en række pådragne skader fra sidste weekends turnering i København og et par enkelte afbud kunne træner Jeppe Hansen alligevel mønstre hele 17 markspillere til kampen. Et godt udtryk for truppens bredde denne sæson.

Fra start virkede spillet lidt famlende, og udeholdet var også ved en enkelt lejlighed meget tæt på at tage føringen. Men i stedet var heldet på ÅFS' side, da Mads Skytte valgte at tage chancen fra egen halvdel med et slagskud. Bolden var nok blevet grebet af Sunds-keeper Simon Welsyng, hvis ikke Poul Nyborg havde taget et ryk mod mål. Dette gjorde i hvert fald, at Sunds' back Jacob Christensen valgte at sætte overkroppen på bolden, der blev styret udenom målmanden. Et mål der kunne vække minder fra sidste års hjemmesejr over Sunds, der netop blev grundlagt på skud fra distancen.
Scoringen skabte mere ro i ÅFS-lejren, der fik organisationen flot på plads, så midtjyderne meget sjældent fik skabt skud på målet, hvor Anders Bruun havde en fredelig eftermiddag. Kort inden pausen blev føringen udbygget til 2-0, da et hurtigt opspil endte hos Michael Buch i venstre hjørne, der hurtigt passede tilbage i banen til Lars Skytte, der flot bankede et slagskud i mål via den modsatte stolpe. Unge Skytte beviste som i København, at han burde være på tale til en plads i den danske U19-trup til VM i Tjekkiet i ovember.

I anden periode valgte Sunds at presse lidt højere på ÅFS, men farligt virkede det aldrig rigtigt, og i stedet kunne Henrik Engelsen bringe ÅFS på 3-0 med en kontant afslutning fra distancen, hvor målmandens udsyn var blokeret. Dette fik dog også ÅFS'erne til at være lidt for tilfredse med situationen, hvilket gik en del udover opspillet, der haltede noget i denne periode. Mest farlige virkede de nye spillere Henrik Engelsen og Anders Jensen, der til tider viste et tempo, der helt sikkert vil gøre dem til bærende spillere på holdet.

Tredje periode fortsatte i samme stil. Sunds satte deres to winger op i et relativt højt pres, men ÅFS-backerne virkede i kontrol, og udeholdet fik aldrig skabt de bolderobringer, de håbede på. Alligevel kom Sunds tilbage i kampen, da Henrik Engelsen fik et skub og tabte en nærkamp på egen halvdel. For første gang var opbakningen fra backerne ikke på plads med det samme, og Tommy Pedersen kunne med et hårdt velplaceret trækskud reducere til 3-1.
Herefter fik Sunds midt i perioden deres chance for at komme helt i kontakt med ÅFS, da Johan Carlsson først fik en udvisning for ukorrekt afstand, og Jens Ørhøj kort efter måtte sidde 2 minutter for fastholdning. ÅFS-undertallet viste dog stor styrke i såvel 5-mod-3 og 5-mod-4, og Sunds fik kun sendt få ukvalificerede afslutninger afsted.
Efter denne episode virkede ÅFS atter i kontrol, og med cirka tre minutter igen blev kampen reelt afgjort, da Sunds inden for kort tid pådrog sig tre hurtige udvisninger. Her var ÅFS' powerplay stærkere end Sunds' tidligere i perioden. Efter bolden var blevet flyttet rundt et stykke tid, endte den hos Mads Skytte, der fra en spids vinkel satte bolden op i nettaget over skulderen på målmanden til 4-1. Kort efter fik powerplayet spillet Henrik Engelsen fri til 5-1. Netop det resultat havde træner Jeppe Hansen tippet inden kampen, men Sunds fik i de døende sekunder reduceret til 5-2 efter et frislag, hvor ÅFS så noget passive ud.

Dette kan dog ikke fjerne indtrykket af en solid indsats af holdet, der viste god disciplin og organisation, og dermed sikrede sig adgang til 2. runde, hvor enten Bulldogs, Outlaws eller Tylstrup venter.
Der var dog stadig en del aspekter af spillet, der viste, at vi stadig er først på sæsonen, og der bliver nok at arbejde med de næste to uger, indtil det første opgør i elitedivisionen, hvor netop Sunds atter kommer på besøg.

Skriv et svar