Historisk sejr til eliteherrerne

ÅFS' eliteherrer besejrede for første gang i klubbens historie Brønderslev Hotshots FC søndag eftermiddag, da ÅFS kunne drage hjem med en 5-8 sejr i bagagen. Sidste år blev det til to knebne nederlag, men denne gang fik ÅFS skovlen under nordjyderne efter en spændende kamp, der længe kunne have tippet til Brønderslevs fordel.

DRØMMESTART

Lars Skytte, der netop er udtaget til U-VM i Tjekkiet, satte ÅFS godt i gang efter kun et halvt minut. På sin nye plads som center i A-kæden nød han godt af en pasning fra Anders Rognerud, og bankede bolden i nettet fra kort afstand.
Men ÅFS'erne fik dog ikke kontrol over spillet af den grund, og hjemmeholdet var ofte farlige på deres lange afleveringer, når ÅFS ikke lå tæt nok i markeringerne. Efter et kvarter kom udligningen, da ÅFS-forsvaret ikke var aggressive nok ved et BFC-frislag, og en pasning ind mod mål blev rettet af og endte ved bageste stolpe, hvor Morten Nygaard kunne styre bolden forbi en chanceløs Michael Øllgård i ÅFS-målet. Og kun et halvt minut senere kiksede ÅFS-forsvaret igen, da en lang bold passerede en ÅFS-back og endte ved Henrik Nielsen, der scorede sikkert til 2-1.
ÅFS var dog stadig spilstyrende og tilspillede sig flere muligheder, og med et minut igen af 1. periode var Anders Brøns Christensen stødt frem fra sin back-position, hvor han kunne følge op på Anders Rogneruds skud og udligne til 2-2.
Men igen kostede manglende konsekvens i ÅFS-opdækningen. Kort efter face-off får Brønderslev tilkendt frislag, hvor ÅFS-opdækningen er særdeles mangelfuld, og rutinerede Thorbjørn Olsen kan styre bolden i nettet fra tæt hold.

PRES PÅ BRØNDERSLEV

Fra anden periodes start gik ÅFS lidt længere frem på banen, så BFC-backerne ikke fik så meget tid til at slå deres lange afleveringer, hvilket gav ÅFS overtaget. Efter 4½ minut faldt reduceringen, da Lars Skytte med en høj diagonalaflevering fra højre side fandt Jens Ørhøj, der var rykket frem fra backpladsen. Bolden blev først taget med med låret, og siden vippet med baghånden forbi målmanden til 3-3. Halvvejs i perioden kunne hjemmeholdet dog igen bringe sig i front, da en fejlaflevering af ÅFS i egen zone blev straffet af Thorbjørn Olsen til 4-3 scoring.
Men ÅFS fortsatte presset mod værterne, og ved flere lejligheder var uheldet ude overfor Henrik Engelsen, Jesper Bertelsen og Michael Buch, der i B-kæden lagde et godt pres. Men det var dog i stedet Anders Jensen, der bragte ÅFS på sejrskurs, da han i periodens sidste fem minutter først udnyttede en god tværaflevering fra Jens Ørhøj i et ÅFS-kontra, og siden kunne score på topscorer Anders Rogneruds pasning til 4-5.
I periodens sidste minut røg fik Michael Buch 2 minutters udvisning for hårdt spil ved banden, men hjemmeholdets Martin Landgrebe dummede sig i sidste sekund, da han unødvendigt tacklede Christian Engelsen ved banden og blev straffet med 5 minutter i boksen.

POWERPLAY-AFGØRELSE

ÅFS startede sidste periode med at dominere 4 mod 4 spillet i halvandet minut, hvorefter tre-et-halvt minut i overtal skulle afgøre kampen. Bolden blev flyttet fornuftigt rundt, og selvom oplægget var at få Christian Engelsen sat op til skud fra toppen, var det spillet bag BFC-målet, der gav de største chancer.
Efter to minutter slap Michael Buch fri og lagde bolden under målmanden med baghånden, og kun et halvt minut senere var samme Buch på plads foran mål på Henrik Engelsens gode aflevering og udbyggede føringen til 4-7.
ÅFS havde nu kontrol over kampen, og de enkelte chancer hjemmeholdet fik skabt, tog indskiftede Kenneth Thomsen sig fint af. Thomsen gjorde comeback i ÅFS-målet i tredje periode, hvor han afløste en ellers godt spillende Michael Øllgård.
Med syv minutter igen, får BFC dog et lille håb tilbage, da ÅFS taber bolden ved banden midt på banen, og lidt uorden i kæderne efter et powerplay gør, at BFC kommer 2 mod 1. Nikolaj Kindberg tager sagen i egen hånd og udplacerer Kenneth Thomsen. Dette skaber dog ikke panik hos ÅFS, der bevarer kontrollen, og med fem minutter igen kan Lars Skytte med sit andet mål udnytte en assist fra Christian Engelsen ved et frislag til 5-8.
I slutfasen klarer ÅFS-boksen atter en undertalssituation, og i kampens døende sekunder går der lidt for meget legestue i den for makkerparret Anders. Rognerud og Jensen spiller i et kontraangreb flotte kombinationer, men da de er fri ved målet, bliver det til 2-3 pasninger for meget, og chancen forspildes.

KONTAKT MED TOPPEN

Spillet i Brønderslev var generelt af udmærket standard, og blandt andet Anders Jensen fik virkelig trådt i karakter med sine skarpe udfordringer. Undertalsspillet var som vist i hovedparten af sæsonstarten af høj klasse, og det var meget få afslutninger hjemmeholdet skabte i overtal – og derudover fik ÅFS-boksen ved flere lejligheder holdt godt fast i bolden efter bolderobringer.
Resultatet betyder, at ÅFS indtager rækkens sjetteplads med 5 points for fire kampe, men der er dog kun to points op til nummer 2, Frederikshavn Bulldogs, der har spillet en kamp mere end ÅFS. Med sejr i den udsatte kamp mod Herning, vil ÅFS altså være med helt oppe i kampen om slutspilspladserne.
Et skridt i den retning kan også blive taget på søndag, hvor Frederikshavn Bulldogs gæster ÅFS. De tidligere danmarksmestre er endnu et af de hold, som ÅFS aldrig har besejret, og sidste år blev det til store nederlag på 2-15 og 0-12. Men styrkeforholdet mellem de to hold ser ud til at være udlignet noget i år, så der kan være lagt op til en overraskelse i næste weekend.

——-

Points for ÅFS i Brønderslev:

Anders Rognerud: 3 assists
Lars Skytte: 2 mål
Michael Buch: 2 mål
Anders Jensen: 2 mål
Jens Ørhøj: 1 mål + 1 assist
Anders Brøns Christensen: 1 mål
Henrik Engelsen: 1 assist
Christian Engelsen: 1 assist
Michael Øllgård: 1 assist (Eller var det Mini's?)

Skriv et svar