Hvad sker der i ÅFS?

Landsstævne i Benløse: Ungdommen fejrede stor succes
I weekenden den 13.-15. april deltog ÅFS i landsstævnet i Benløse med et U11 og et U13 hold. Begge hold stillede op i Kleinfeldt-rækken, hvor man spiller med 3 mand + en målmand på banen ad gangen. Stævnet blev som altid en hyggelig social oplevelse, men også på den sportslige side var det en stor succes:
– U11 gik i A slutspillet og endte på en flot 7. plads ud af 13 hold
– U13 gik ligeledes i A slutspillet og spillede sig helt frem til finalen, hvor det desværre blev til et nederlag til Rødovre.
– I speedshooting røg ÅFS fanen imidlertid helt til tops. 13 årige Julie Perto stillede op i rækken for U13-U17 piger og vandt med et skud på 99,17 km/t. For at sætte skuddet i et lidt ekstra flot perspektiv, så ville hun også have vundet U15 rækken ved de svenske mesterskaber med dette skud!
Alt i alt et super Landsstævne, der lover godt for fremtidens stjerner i ÅFS trøjen.

Oldboys DM: Gamle ben på de blå gulve
I selvsamme weekend var ÅFS vært i egen hule og afholdte Oldboys DM. Gamle tricks og stave var blevet pudset af til dagens anledning og viste at der stadig er masser af kvalitet, selvom man er røget i oldboys-kategorien. Som altid, når gamle, stive mandeben går på banen for at vinde, var der et par uheldige skader, der bl.a. gik ud over dagens stævneleder, William Ehmsen. ÅFS stillede op med et rent ÅFS hold samt et mix hold af motionsherrer og Mørke. Det rene ÅFS hold klarede sig igennem til semifinalen, hvor det desværre blev til et nederlag. Den endelige vinder blev Politiet, der i finalen slog Bulldogs.

DM finalerne – med ÅFS islæt
Den 21. april løb DM finalerne af staben i Århus. Her var det op til 1. herrerne at forsvare de blå farver. Som vinder af 1. division Vest, var de inviteret til at spille 1. division finale mod vinderen fra Øst. Kampen blev en rigtig fin optakt til dagens hovedmenu – en velspillet, målrig og tæt kamp, der desværre (med ÅFS øjne) endte med en sejr til Helsingør på 9-7. Læs referat af kampen her.

Det var imidlertid ikke kun 1. herrerne, der stjal rampelyset til DM finalerne. Eftersom 1. damerne havde forspildt deres chance for at stå i damefinalen, havde de rigeligt med tid til at kaste sig over andre former for mesterskaber ved DM stævnet. Således gjorde ÅFS damerne rent bord i speedshooting og indtog alle 3 medaljer pladser:

1. Mia Østerhaug (nordmand vinder de DANSKE mesterskaber…hmm…)
2. Maria Helander
3. Stine Lausten.

Maria Helander hjemtog endnu en medalje, da hun viste nye sider af sit talent og vandt målmandskonkurrencen!!!

3 mands DM: Lige ved og næsten
Dagen efter DM finalerne skulle ÅFS damerne forsvare guldet fra sidste år ved 3 mands DM. Sidste års mesterhold havde foretaget enkelte udskiftninger, men grundstammen var den samme. Den mest afgørende ændring var således navneskiftet fra ÅFS White Legs til ÅFS Black Spandex samt tilstedeværelsen af Coach Nystrup på bænken.

Holdet gik i fin og sikker stil hele vejen til finalen, hvor FFK ventede. Her blev det til en meget tæt kamp, der først fandt sin afgørelse efter 19 minutters overtid, da FFK satte den afgørende bold i nettet. Det blev således kun til DM sølv.

U19 samling for herrer med ÅFS islæt
Sidst i april afholdtes samling for U19 herrerne frem mod U19 VM i maj 2013. Det var den første samling af 4, og blandt de 51 deltagere var Niklas Perto fra ÅFS 1. herrer. Niklas gjorde det rigtig godt – så godt at han netop er blevet udtaget til næste samling. Fra klubben skal lyde et stort tillykke til Niklas.

U19 VM – damer: Guld til Danmark – og ÅFS
I starten af maj sikrede de danske U19 piger sig guld ved B VM i Slovakiet. En flot og velfortjent præstation, der for ÅFS’ vedkommende var særlig interessant, fordi Maria Helander var med på holdet, og gjorde en rigtig god figur. Klubben ønsker Maria mange gange tillykke med det flotte resultat.

I den nærmeste fremtid vil vi lave et lille interview med Maria, for at høre lidt mere om hendes oplevelser ved VM.

Coming up – den nærmeste fremtid i ÅFS

De interne mesterskaber
I øjeblikket har klubbens medlemmer mulighed for at deltage i sommertræningen. Selvom der er lang tid til de mere officielle kampe indledes, så kan træning anbefales frem mod de interne mesterskaber i ÅFS: Egnsmesterskaberne!

Egnsmesterskaberne er en stolt tradition i ÅFS. Klubbens medlemmer fordeles på hold ud fra, hvor i landet / verden de kommer fra. Kampene bliver spillet som 3-mands floorball på lille bane med 3 mand for hvert hold på banen ad gangen – og uden decideret målmand.

Disse mesterskaber løber af stablen 23. juni i ÅFS centret. Fra kl. 14-17 spiller vi kampe, hvorefter vi tænder op i grillen, spiser og fester sammen, som en afslutning på sæsonen. En invitation følger, men sæt gerne allerede nu kryds i kalenderen

Hjælp til Århus Challenge
Den 17. juni afholdes Århus Challenge – Triatlon på den halve distance rundt i Århus. Vi har meldt os under medhjælper fanerne og har brug for alle de hænder vi har. Det giver først og fremmest gode penge i kassen, men samtidig er det også en fed oplevelse at være med til at afvikle arrangementet på bedste vis. Skynd jer derfor at melde jeg under fanerne ved at sende en mail til: yessika@live.dk .

Skriv et svar