Igen en fin indsats af 1. herre

Søndag stod den på pebernødder, adventskrans og liga-floorball i ÅFS Centret da topholdet fra Bulldogs kom på besøg. Sidst de to hold mødtes blev ÅFS mildsest talt slagtet og målet var derfor klart: En koncentreret deffensiv indsats med hurtige kontraløb skulle føre til et væsentligt bedre resultat.

1. periode begyndte med ÅFS i teten. Bulldogs syntes meget ukoncentrerede og forærede mange chancer væk. Derfor var det ÅFS som allerede efter 30 sekunder kom foran 1-0 ved Anders Jensen, assist Anders Rognerud. Først efter 7 min kom Bulldogs igen med da ÅFS løb ind i holdets første af 7 2 min. Bulldogs kom hurtigt på 1-1 og fik gang i kombinationerne. De kom siden 1-2 og 1-3 mens ÅFS i den anden ende brændte stribevis af oplagte tilbud. 1-3 efter 1. periode var således lidt misvisende efter spil og chancer.

I 2. periode fik ÅFS det første overtal med gode scoringsmuligheder. Sløset opdækning gav i stedet en ærgelig Bulldogs-scoring og det begyndte for alvor at se sort ud. Anders Rognerud ville det dog anderledes og satte et smukt håndledsskud op i nærmeste kryds til 2-4. Efterfølgende var Bulldogs alvorligt på hælene og ÅFS havde flere kæmpe muligheder. Det tvang Bulldogs til at tage en time-out.
Kort efter fik ÅFS nok et overtal men atter engang var det Bulldogs, der profiterede på løs opdækning. 2-5 og kort efter kunne Bulldogs udnytte skidt forsvar til at to gange at udbygge føringen til 2-7. Kampen synes igen afgjort men nok engang trak ÅFS sig op ved rødderne. Først reducerede Anders Rognerud på et straffe begået mod Anders Jensen inden Laust Jørgensen rettede et skud fra Anders Jensen af. Stillingen var 4-7 inden sidste periode.

I 3. periode strammede Bulldogs dog tommelskruerne offensivt. To overtalsscoringer og ÅFS var afgørende bagefter. I den anden ende havde man dog hele tiden masser af chancer og med lidt mere kynisme havde det ikke været sådan. Bulldogs scorede endnu engang til slutstillingen 4-10 og kunne rejse hjem med to point i kufferten.

Efterføgende var der stor diskussion omkring dommerindsatsen. Bulldogs følte sig bortdømt men må nok sande, at man ikke altid kan kyse nyoprykkere med benspænd, cross-checkinger, hookinger og et utal af fastholdninger uden at der kommer lidt den anden vej. Begge lejre (og resten af floorball-DK?) bør overveje spillernes opførsel i forhold til dommerindsatsen. Er det dommernes ansvar at se svinestreger bag deres ryg, eller er det spillernes ansvar at lade være med at begå dem? Svaret burde være oplagt hvis vi som klubber virkelig ønsker at udvikle sporten og hjælpe med til at gøre dommerne bedre!

Selvom Bulldogs var bedst og vandt en fortjent sejr kunne man alt i alt være tilfreds med kampen som ÅFS’er. 4-10 var et misvisende resultat i forhold til spil og chancer. Overtal/undertal-situationerne skal der arbejdes med. De blev samlet tabt 7-2 og så er det svært at få point i floorball. Samtidig skal minimum 50% af de mange oplagte kæmpe-chancer man fik spillet sig frem til i denne kamp omsættes til mål.
Forud venter nu en svær udekamp mod Team Århus i ”Frysehuset”. Team Århus er klare favoritter men kan de gode takter fra de sidste to kampe fortsættes er der dog ingen tvivl om at chancerne for point er gode.

Skriv et svar