Kampen, der ikke ville spilles, men endelig blev det!

Forhistorien til kampen var, at ÅFK 1 damer sidste år – og for den sags skyld også Esbjerg – troppede op til kamp i Esbjerg en kold dag i november. Hallen vrimlede imidlertid med små fødselsdagsgæster, og oversigtstavlen vidnede ikke om, at der skulle spilles floorball i dag. Ganske rigtigt: Esbjerg havde indsendt bookning, men havde ikke modtaget besked om, at hallen var booket til anden side. Forskellige løsninger blev vendt, men til sidst tog dommerne beslutning om at aflyse kampen. Esbjerg blev ikke taberdømt, men kampen skulle spilles på et andet tidspunkt – i Aarhus.

Den var således henlagt til en tirsdag aften, hvor begge hold atter en gang i god tro mødte op. Til ÅFK’ernes store overraskelse havde haladministrationen imidlertid valgt at pynte halgulvet med en stor lift. Gode råd var dyre, og der blev arbejdet med mange forskellige løsninger. Først og fremmest blev der kaldt til våben ift. at få flyttet liften. Eftersom flytningen viste sig tvivlsom var det afgørende, at få fat i kampens dommere, som skulle afgøre om kampen evt. kunne spilles i en anden hal, eller om der kunne ydes dispensation til at afvikle kampen på en mere smal bane. Her rendte ÅFK imidlertid ind i flere, uforudsete problemer: DAFU havde ikke påsat dommere til kampen! Opvarmningen bestod for ÅFK’s vedkommende derfor i at ringe rundt til diverse mulige dommerkandidater, for at høre om nogen havde lyst og mulighed for at rykke ud med meget kort varsel og dømme kampen.

Mens dette arbejde stod på, havde liften ikke rykket sig en cencimeter: der manglende en helt central ting – nøglen! Ind trådte imidlertid Allan Rømer, ÅFK’s egen problemknuser. Holdet havde i spøg joket med, at hvis Rømer kom, kunne han bare lige tage den på skulderen og bære den ud. Mere eller mindre tilfældigt kom Rømer, og selvom han valgte en anden løsning, så var han den afgørende faktor, der sørgede for at liften blev flyttet. Med teknisk indsigt og håndelag, der måtte vække respekt hos rødderne udenfor på parkeringspladsen, fik han brudt låsen op, så liften kunne rulles væk. Der var der 15 minutter til kampstart! I mellemtiden var det også lykkedes at få hidkaldt 2 dommere, der også fortjener stor ros for at stille op med så kort varsel. Rammerne om kampen var altså bragt i orden – nu var det op til spillerne på banen at spille floorball!

Det var åbenbart lettere sagt end gjort. ÅFK kom i hvert fald skidt fra start med nervøst og febrilsk spil, der muligvis kunne have været dulmet, hvis Marie Louise Tøttrup i sit 2. skift på en fuldstændig blank friløber havde afsluttet bedre. I stedet var det Esbjerg, der udnyttede ÅFK uroen og bragte sig foran 0-1. Heldigvis fik Marie Louise kort efter chancen igen i en tilsvarende situation, og denne gang med et mere ønskværdigt resultat: 1-1. Det gav lidt mere ro på ÅFK’erne, der som ventet satte sig på kampen. Uden at imponere blev føringen stille og roligt udbygget. Først på 2 mål af topscorer i Vest, 15-årige Julie Perto. Det første mål var med debut-assist fra endnu et ungt ÅFK talent, Bolette Bøving (15). Mål nummer 2 blev assisteret af det knapt så unge, tyske talent, Andrea Fischel (man spørger ikke til en dames alder…) Kort inden slutfløjtet blev det også til 4-1, da Mette Faurholt i et drive op af banen lagde en drømmepasning til Marie Louise Tøttrup, der måtte se sin afslutning reddet flot af Esbjerg keeperen. Hun kunne dog ikke forhindre Camilla Ry i at sende returen i mål.

I 2. periode sad Esbjerg markeringerne tættere, og ÅFK havde sværere ved at holde fast i bolden oppe i Esbjergzonen. Der var for lidt tålmodighed og bevægelse uden bold. Det solide Esbjerg forsvar udmøntede sig også i kontrachancer den anden vej, og midt i perioden gav en sådan pote:4-2. ÅFK svarede dog kort efter igen, da Julie Pertos afslutning blev styret det sidste stykke over stregen af Thea Ehmsen. Stillingen efter 2. periode var således 5-2.

ÅFK bragte sig i 3. periode hurtigt på 6-2, da Andrea Fischel fulgte op på Mette Faurholts afslutning. Esbjerg så mere og mere trætte ud og pakkede tæt sammen i egen zone. Det gav meget bold og spil til ÅFK, der dog havde svært ved at komme til de rette chancer. Et par powerplays kastede desværre ikke noget af sig, og kampen skulle hen til de døende sekunder inden Marie Louise Tøttrup faldt en fri Sira Skov foran mål, der sikkert satte bolden i nettet til slutresultatet 7-2.

Det var ikke flydende spil, gode pasninger og skarpe afslutninger, der kendetegnede ÅFK indsatsen. Det hele hakkede lidt afsted og blev en smule halvhjertet. Det blev dog til en sejr – det er trods alt det vigtigste!

Kampens spiller(e): Ry, Mette, VP, AC

Dagens helt: Allan Rømer

Point og straf:
Julie Perto: 2+1
Marie Louise Tøttrup: 1+2
Andrea Fischel: 1+1
Camilla Ry: 1+0
Thea Ehmsen: 1+0
Sira Skov: 1+0
Bolette Bøving: 0+1
Mette Faurholt: 0+1

Skriv et svar