Kaptajnen gik forrest i fornemt comeback

I femte forsøg lykkedes det endelige ÅFK’s ligaherrer at hente sæsonens første sejr, da det vigtige opgør i bunden af ligaen mod Vanløse blev vundet 10-4 efter en kamp, hvor ÅFK viste stor moral og til sidst fik udbytte af overtaget.

På forhånd var kampens vigtighed tydelig med fokus på tabellen, hvor ÅFK var tvunget til en sejr for at holde kontakten til midterfeltet. Vilkårene blev besværliggjort at en række manglende profiler, men i den sidste ende viste Magnus Forsbergs 13 udvalgte stærkt sammenhold – samt at holdet spillemæssigt også kan tilstræbe højere i tabellen.

ÅFK startede godt – og inden for de første tre minutter havde hjemmeholdet to kæmpe muligheder for at tage teten. Men som perioden skred frem kom Vanløse bedre med, om end ÅFK stadig havde overtal i chancer. Men som set tidligere i sæson var skarpheden størst hos modstanderen, og indenfor 45 sekunder halvvejs i perioden betød to skarpe Vanløse afslutninger 0-2 på tavlen. ÅFK malede videre og fortsatte med at producere store chancer, der dog som oftest blev sat over mål eller lige på keeperen, og da Vanløse i de sidste minutter fik etableret sig omkring ÅFK-målet, var skarpheden større, så en sen scoring betød 0-3 efter første periode. Igen så man en periode, hvor ÅFK ikke fik udbytte af overtag i spil og chancer.

Men fokus var rigtigt placeret i ÅFK-truppen fra start af anden periode, og holdet startede igen med et stort tryk via et godt pasningstempo og højere tryk på gæsterne – og efter kun et minut kom reduceringen, da anfører Brian Nielsen fik serveret bolden i et overlap af Jeppe Juhl og med et sikkert håndledsskud scorede højt i målet. Minuttet efter bød på yderligere to chancer, men i stedet slog Vanløse til under en udvisning til Stefan Dines – og dermed var comebacket afbrudt via 1-4 scoring af gæsterne. Afbrydelsen varede dog kun 19 sekunder, så kunne Brian Nielsen igen slå til foran mål til 2-4 – via to hurtige pasninger fra Bendtsen og Lykkegaard.

Perioden fortsatte medet massivt pres mod gæsternes mål, men vi skulle forbi et stolpeskud, tre brændte oplagte chancer og et kikset powerplay, før reduceringen til 3-4 faldt. I presset mod Vanløse-målet, tog en Vanløse-back hånden til hjælp foran eget mål, og på det efterfølgende straffeslag, var Brian Nielsen sikkerheden selv med sit tredje mål. I de sidste fem minutter fik gæsternes Felix Egestad ved tre lejligheder testet Kristian Thorup, men ellers var gæsterne presset tungt i bund gennem perioden – men dog i front 3-4 inden de sidste tyve minutter.

Et vellykket taktisk træk – inkluderende en indskiftning af unge Daniel Bendixen – betød et fortsat tryk fra ÅFK mod gæsternes mål, og comebacket i sidste periode blev fortsat personificeret af Brian Nielsen, der viste høj klasse gennem kampen. Efter et kikset powerplay – samt yderligere seks (!) gode muligheder – skulle vi fire minutter hen i perioden, før Brian Nielsen med en mand i ryggen, trykkede en baghåndsafslutning i nettet til 4-4. ÅFK malede fortsat på, og skabte flere gode chancer fra kanten, men kampen var stadig helt åben, indtil halvandet afgørende minut midtvejs i perioden, hvor ÅFK med tre scoringer rykkede på 7-4.

Først slog Anders Kristensen til på Morten Mølbys oplæg, hvor ÅFK for en gang skyld havde lidt held i en afslutning, som Vanløse-målmanden eller kom først på – dernæst slog Brian Nielsen igen til denne gang fra højrekanten assisteret af Mathias Christoffersen – og kort efter kunne Brian Nielsen fra modsat side sætte sin sjette scoring i nettet efter en ny fin assist af Christoffersen, og dermed var 1-4 vendt til 7-4, da der resterede otte minutter.

Vanløse reagerede med en timeout og skubbede holdet længere frem, men ÅFK fik vist fornuftige udspil fra egen zone, og skabte fortsat masser af chancer. Med fire minutter igen sikrede Magnus Forsberg sig kontrol via en timeout. Denne lejlighed benyttede gæsterne sig til at satse uden målmand, men dette udnyttede Jeppe Juhl hurtigt, da han erobrede bolden og løb bolden ned til 8-4 scoring, og med to minutter igen kunne Juhl gentage bedriften til 9-4 i tomt mål. Kampen blev rundet af med en 10-4 scoring, da Glenn Christensens afslutning blev rettet i mål og noteret som et selvmål.

Dermed sikrede ÅFK sig tre vigtige – og set over hele kampen fortjente – points, som holdet dog måtte arbejde hårdt for efter en svær første periode. Kampens helt store spiller var uden tvivl anfører Brian Nielsen – seks mål i en ligakamp er sjældent set – men hele holdet skal have ros for at vende kampen på fornem vis.

Næste opgave er på udebane mod de danske mestre fra Rødovre, og der venter naturligvis en kæmpe opgave, hvor ÅFK på forhånd nok ikke er levnet mange chancer.

Se opdateret statistik for de første fem runder her

Skriv et svar