Klar til kamp i elitedivisionen.

Århus FS Floorball – Esbjerg Sharks FC.
På søndag spiller ÅFS' 1. herre sin premierekamp i årets elitedivision mod Esbjerg Sharks. Kampen fløjtes i gang kl. 15.00 i Århus Firma Sport, Paludan Müllersvej 110, 8200 Århus N.

Mødet med Esbjerg Sharks er ikke bare sæsonens første turneringskamp, det er også cheftræner Michael Andresens første turneringskamp med ÅFS. Han tiltrådte 1. juli efter tidligere blandt andet at have trænet lokalrivalerne Team Århus Floorball's herre- og dameelitedivisionshold siden 1998.

Suveræn vinder af 1. division.
ÅFS Floorball sikrede sig sidste sæson suverænt førstepladsen i første division, og dermed tilbagevenden til den bedste række, som man måtte forlade året forinden. Det er dermed med fuld tilfredshed, at formand William Ehmsen atter kan åbne dørene for floorball fra herrenes elitedivision:

“Det var en hård tur at komme igennem første division, i mange af kampene var resultatet nærmest givet på forhånd, og det var faktisk lokalrivalerne, Team Århus' andethold, der ydede bedst modstand. Nogle af de andre kampe vandt vi så stort som 19-0 og 13-2.”

Men selvom opholdet i rækken nedenunder elitedivisionen blev kortvarigt og oprykningen kom smertefrit, bliver det alligevel svært, at gøre sig gældende blandt de store.
“Der er en verden til forskel fra eliten til første division.
Her møder vi toppen af dansk floorball, nogle af holdene betaler sågar sine spillere, og køber svenske elitespillere til deres hold, fortæller William Ehmsen. Vi må nøjes med dem der kommer, men vi vi har da været så heldige, at få tilgang af en svensk spiller, der tilfældigvis er flyttet til Århus sammen med sin kæreste.”

Spilleren hedder Johan Carlsson og ham er cheftræneren begejstret for:

“Han kan blive en attraktion med sin blændende teknik. Selvom han oprindeligt er back, får han rollen som playmaker hos os, da niveauet i Sverige er årtier foran os. Men derudover er truppen ikke blevet væsentligt forstærket, så vi må leve af egne talenter. Her har vi blandt andet Lars Skytte, der også gør sig som målmand i Århus Ishockey Klub. Hos os spiller han så forward, hvilket han gør med stor succes, så måske må han en dag vælge.”

Teknikken skal forbedres.
Når snakken falder på ambitioner og målsætninger er træneren ikke meget for at slynge tabelplaceringer og lignende ud.

“Først og fremmest skal vi stabilisere os i elitedivisionen, og om vi gør det via en sjetteplads eller en ottendeplads er lige meget, forklarer Michael Andresen. Det, det kommer an på, er om vi kan udvikle os spillemæssigt, som vi gerne vil. Sætter vi en målsætning op, der hedder nummer syv, kommer vi let til at stirre os blinde på netop denne placering, især hvis vi ligger og roder nedenunder. I stedet arbejder vi på at forbedre hver enkelt spillers tekniske kunnen, samtidig med at vi taktisk får et grundspil, som ligger fast på rygradden. Først derefter kan vi begynde og sætte mere konkrete målsætninger op.”

Men det er ingen hemmelighed, at man i nordbyens floorballklub går med drømmen om en, at kunne spille med, hvor det for alvor er sjovt – slutspillet om DM. Der hvor klubbens damer indtil nu har været ene om at vise de blå-sorte farver med et sæt DM-bronzemedaljer.

Holdet er ungt, en gennemsnitsalder omkring 23 og samtidig er man oven på sidste sæsons oprykning midt i en opadgående kurve. Men først skal Esbjerg altså overvindes på søndag.

Truppen til søndag.
Holdet til kampen ser således ud:

Målmand: Kenneth Thomsen.
Backs: Kristian Hansen, William Ehmsen, Christian Engelsen, Jan Rise, Nikolaj Rønnow, Mads Skytte, Morten Jacobsen.
Forwards: Poul Nyborg, Johan Jensen, Lars Elgaard, Thomas Eid, Lars Skytte, Anders Brøns, Lars-Erik Bartels, Johan Carlsson, Michael Buch
Cheftræner: Michael Andresen.

Skriv et svar