Knebent nederlag til danmarksmestrene

Lørdag spillede 1. dame turneringskamp mod danmarksmestrene fra Frederikshavn Bulldogs, der havde kæmpet sig vej i sne og slud lørdag morgen.

Fra kampens start kunne man nu ikke se, at frederikshavnerne havde været tidligt oppe. De lagde ud med en scoring på en solotur helt nede fra egen forsvarszone, allerede efter 2 minutters spil. Med den hurtige scoring kunne man frygte lidt for kampens udvikling, men heldigvis lod ÅFS sig ikke slå ud. Allerede 2 minutter senere blev der bragt balance i regnskabet, da sidste weekends stærke duo Sigrid Paulsen og Jeanette Hyttel (assist) atter slog til.
ÅFS havde i store dele af kampen problemer med at flytte bolden ud af egen zone, og da det samtidig kneb med at få skiftet ordentlig ud, kunne Bulldogs lægge et højt pres på hjemmeholdet. Netop sådan en situation udnyttede nordjyderne til at bringe sig foran 1-2. ÅFS formåede imidlertid atter at komme igen. Henriette Pasgaard opsnappede en løs bold foran Bulldogs målet, og satte den sikkert ind til perioderesultatet 2-2.

I anden periode lagde Bulldogs igen ud med en hurtig scoring. Frederikshavnerne havde klart det spillemæssige overtag, men formåede ikke at komme frem til det helt store. For ÅFS’ vedkommende blev det ikke til mere end et par halve chancer og resten af perioden forblev derfor målløs.

3. periode startede som 2. sluttede. Bulldogs havde overtaget men formåede ikke udnytte de chancer, de spillede sig frem til. Langsomt fik ÅFS flyttet spillet lidt frem og kom i sidste halvdel af perioden frem til en del store chancer. Med 3 minutter igen lykkedes det endelig: Efter en lang pasning fra Mahlin Lantz, kunne Sigrid Paulsen vippe bolden i mål til 3-3. ÅFS kunne lugte blod – men ikke længe: Blot ½ minut senere havde Bulldogs atter bragt sig foran, og trods et godt pres og et powerplay til hjemmeholdet holdte denne stilling kampen ud.

Med lidt mere held i sprøjten, havde kampen givet point på kontoen. Sådan blev det desværre ikke i denne omgang, men ÅFS kan tage en masse positive takter med til de kommende træninger og vigtige kampe.

Skriv et svar