Kollektivt kollaps medførte nederlag til 1. dame i pokalsemifinalen

Fra kampens start var det desværre tydeligt, at kampens betydning ikke lod til at være gået ubemærket hen i hovederne på ÅFK’erne. De spillede nervøst, tøvende og fejlbehæftet. Det gjorde det ikke bedre, at Rødovre allerede efter 4 minutter sneg en bold i mål og igen efter 9 minutter bragte sig foran med 0-2. ÅFK damerne var trods alt mest på bolden og spillede sig også frem til de nødvendige chancer, men havde kampen igennem store problemer med at ramme målet eller skyde forbi blokeringerne. Reduceringen kom dog med 5 minutter igen, da Julie Perto sendte et skud mod mål, som keeperen kun kunne halvklare, og dagens anfører, Andrea Fishel kunne prikke bolden det sidste stykke i mål. Perioden ud fik ÅFK bedre fat, og det lugtede af en udligning, der dog aldrig kom.

Hvis man som ÅFK tilhænger troede, at nu havde damerne fundet takten, måtte man tro om igen. Historien fra første periode gentog sig: fejl og forbiere stod i kø og kun i ganske korte glimt viste holdet, hvad de faktisk kan. I stedet blev det igen en periode på Rødovre præmisser med kontant spil til grænsen og lidt over, solid defensiv, kloge beslutninger med bolden og skarphed på kontra. Efter blot 3 minutter fik Rødovre et lidt underligt frislag foran mål, ÅFK muren blev tromlet ned, hvilket efterlod en blank krog til Rødovreskytten og 1-3. Kort efter fik hjemmeholdet muligheden i powerplay, og spillede sig da også frem til nogle gode chancer, men en velspillende Rødovrekeeper pillede glansen af det, der slap igennem defensiven. I stedet løb Rødovre kontra og bragte sig på 1-4. ÅFK havde fortsat bolden mest men havde svært ved at slå 2 gode pasninger i træk, og var derfor kun glimtvis farlige. Med kort tid igen blev ondt værre, og Rødovre scorede til 1-5.

4 mål kan sagtens vendes i floorball, og ÅFK’erne gik ind til 3. periode med troen på, at det kunne lade sig gøre. Men Rødovre defensiven stod massivt, og reduceringerne, der kunne have bragt lidt spænding ind i kampen udeblev. End ikke et par overtal mod slutningen af kampen formåede ÅFK at udnytte, og kampen endte med en 1-5 sejr til Rødovre.

Det var meget svært at genkende det hold, der havde spillet sig i semifinalen, og skuffelsen var stor i ÅFK lejren. Eneste minimale trøst må ligge i at holdet umuligt kan præstere så dårligt igen. Samtidig skal der lyde en stor ros til et klogt spillende Rødovre hold, der kendte sin besøgstid og stod stærkt i defensiven.

Point og staf:
Andrea Fischel 1+0

Skriv et svar