Kræfterne slap op for 1. damerne

I weekenden var et afbudsramt 1. damehold på besøg hos de forsvarende mestre, Frederikshavn Bulldogs.

Med kun ni markspillere til rådighed var der fra starten lagt låg på den offensive indsats. ÅFS tog udgangspunkt i en solid defensiv, men allerede efter små fem minutter blev der slået skår i den, da Bulldogs i powerplay bragte sig foran 1-0. Bulldogs var totaldominerede i første periode, og som ÅFS’er kunne man med rette frygte den helt store afklapsning. Besøgene på Bulldogs banehalvdel var sporadiske og der manglede vilje og fight hos gæsterne. Alligevel blev der holdt stand – specielt takket være en sidste sikker skanse i Anette Kjeldgaard på mål. ÅFS kunne være godt tilfreds med at gå til pausen – kun bagud 1-0.

Den beskedne føring til Bulldogs efter første periode gav ÅFS langt mere tro på sig selv og ikke mindst vilje. De gik frisk til sagen i anden periode og kom langt bedre med i kampen. Chancerne til Bulldogs var få, og ÅFS fik brudt deres angreb flere gange og løb gode kontraer. Holdet havde et par rigtig gode muligheder for at få udlignet, men manglede det fornødne held, så perioden forblev målløs.

I tredje periode lagde Bulldogs et massivt pres på ÅFS spillerne, og det kneb med at få spillet bolden ud af egen zone. Der blev fightet på livet løs, men midt i perioden bristede boblen: Bulldogs bragte sig foran 2-0. Der var endnu lidt kræfter tilbage i ÅFS’erne, men i kampens sidste fem minutter var der solgt ud og Bulldogs scorede endnu tre gange til slutresultatet 5-0.

Det var bestemt ikke nogen skøn floorballkamp, hvilket i høj grad skyldes en solid ÅFS defensiv. Bulldogs lykkedes kun i glimt med at få forsvaret på hælene, og der skal derfor lyde en stor ros til den århusianske defensiv. Der blev ganske enkelt ydet en jætteindsats af hele holdet, og det holdte de ellers målfarlige frederiskhavnere fra fadet i 50 minutter.
Kampen gav debut til Henriette Gam, der for første gang var med i 1. dametruppen. Hun spillede en rigtig, rigtig god kamp og viste dermed, at hun sagtens kan være med på eliteniveau.

Desuden skal der lyde en stor ros til dommerne, som afviklede kampen på fornemste vis.

Skriv et svar