Landsholdsspillerne nettede.

Søndag var ÅFS i Ålborg for at gæste rækkens 2'er AaB. Af kampens ni mål blev otte scoret af spillere, der var med landsholdet i Norge i sidste weekend.

ÅFS startede godt, og havde meget godt fat i de stærke nordjyder. Perioden formede sig som ÅFS gerne ville have det, og spillerne havde fulgt det taktiske koncept, der mest af alt fokuserede sig på at have en lynhurtigt returløb for at undgå at give AaB'erne kontramuligheder, hvilket de tidligere har mestret til perfektion.
Begge hold spillede sig til enkelte chancer, der dog aldrig blev rigtigt farlige overfor de to målmænd, indtil Jens Ørhøj efter et kvarter pådrager sig en udvisning for obstruktion efter at være blevet snydt at Martin Lykke i en AaB-kontra. ÅFS-boksen står glimrende og AaB'erne får intet ud af overtallet, indtil Tim Jaltoft tager sagen i egen hånd og trækker ind og midten og sender et trækskud afsted fra langdistancen. Et hårdt og velplaceret trækskud der stryger ind under overliggeren, men Anders Bruun burde nok have afværget skuddet.
Efter scoringen var ÅFS flere gange tæt på, men specielt kæden med Engelsen, Engelsen og Buch savnede de sidste marginaler efter ellers gode kombinationer, og perioden endte derfor 1-0. Kort inden afslutningen udvises Lars Erik Bartels dog 2 minutter for ukorrekt afstand.

ÅFS starter igen 2. periode godt, og i det indledende undertal er ÅFS faktisk tættere på end værterne, da Nicolai Skjøtt og Jens Ørhøj er tæt på at kæmpe sig fri i en kontra. I stedet kommer AaB på 2-0 efter 4½ minut, da ÅFS' returløb og organisation ikke er på plads, og Peter Andreasen i en 2-mod-1 situation kan frispille Martin Lykke til scoring. AaB'erne går længere frem på banen for at stresse ÅFS-backerne, hvilket bringer lidt uro ind i spillet, og 4 minutter senere kan samme Martin Lykke øge til 3-0 efter oplæg fra Jesper Lie Nielsen efter manglende konsekvens foran mål af såvel backer som målmand. Anders Bruun får i denne periode dog også vist sin klasse, da han har flere gode redninger – blandt andet en friløber til Martin Lykke og en imponerende refleksredning med hjelmen.
ÅFS kommer bedre med igen, og det er flere gange tæt på – specielt Anders Jensens flotte trækskud på stolpen havde fortjent bedre. Men igen var AaB skarpest, da Tim Jaltoft tager sagen i egen hånd og fra egen zone tørrer et par ÅFS'ere og scorer sikkert – et flot mål til 4-0, hvilket bliver stillingen perioden ud.

Til tredje periode går ÅFS ned på 2 kæder og ændrer det taktiske koncept i et sidste forsøg på at vende billedet. Efter kun 2 minutter er der dog uorden i organisationen, og AaBs Steffen Jensen kan glide fri i siden på en lang aflevering, og Martin Lykke følger op på hans afslutning til 5-0. ÅFS er knækket, og man frygtede nu en afklapsning, da ÅFS-spillerne mistede fokus og blev frustrerede, hvilket ikke blev gjort bedre af en tvivlsom annullering af Christian Engelsens scoring kort efter. Efter 9 minutter kikser markeringerne igen, og Morten Andersen kan med et præcist udkast sende storebror Michael Andersen afsted alene mod mål, hvor han flot vipper bolden over Anders Bruun til 6-0.
Efter at have overlevet atter et undertal gjorde ÅFS det efter 12 minutters spil endnu sværere for sig selv, da såvel Jannik Isidor som Henrik Engelsen pådrager sig 2+10 minutter for protester – en kedelig tendens holdet er løbet ind i på det seneste. ÅFS får dog stillet sig godt i undertallet, og AaB'erne finder ikke de store huller foran målet, og i stedet kan ÅFS med to mand i undertal slå kontra. Jens Ørhøj opsnapper bolden og sender med en diagonalaflevering Anders Jensen fri mod målet, hvor landsholdsaktuelle Jensen ikke svigter og reducerer til 6-1. Inden udvisningernes udløb tager Tim Jaltoft dog igen sagen i egen hånd og laver en detalje, der mindede meget om 1-0 målet dog fra tættere hold, og AaB kommer foran 7-1.
ÅFS slutter kampen udmærket af, og AaB render til sidst ind et par udvisninger, der giver ÅFS en 5-mod-3 situation det sidste minut. Seks sekunder før tid kan Jens Ørhøj på godt forarbejde af Anders Rognerud reducere til slutfacit 7-2. Dette var også første scoring af en ikke-landsholdsspiller i en kamp, der ellers blev præget af Tim Jaltoft og Martin Lykke med hver tre scoringer.

Gennem kampen fik ÅFS dog vist udmærkede takter, og specielt første periode var godkendt. Det er vigtigt, at holdet får taget disse positive momenter med sig videre, så det kan blive til en sejr, når Esbjerg kommer på besøg næste søndag i Firma Sporten.

Skriv et svar