Holdbillede ÅFK 1. Damer

Lars Skytte og Stinne Jørgensen i front for ligadamerne

Når ligadamerne tørner ud i den kommende sæson, vil det være med Lars ”Mini” Skytte som cheftræner. Det er et navn, som de fleste i floorball Danmark kender til, da Mini for det første har været aktiv spiller på højeste niveau med en lang række landskampe, mens han for det andet har  en lang trænerbaggrund med i bagagen. Her har han blandt andet taget en diplomtræneruddannelse hos Dansk Idrætsforbund og i 2014/2015 været træner for klubbens 1. dame, der endte med The Double samt klubbens 1. herre, der i 2016/2017 endte med en oprykning til den bedste herreliga. Med på trænerteamet får han Stinne Jørgensen som assistent – der ligeledes har spillet på landsholdet og deltaget i VM-slutrunder – som dermed er klar til sin tredje sæson som træner i ÅFK. Med i trænerteamet vil Tina Quist også indgå som holdleder, der skal hjælpe trænerne med de administrative opgaver.

Udsigten til at skulle løfte de århusianske ligadamer ser Mini meget frem til.

— Jeg glæder mig rigtig meget til at være træner på liganiveau i ÅFK igen og især med det her hold. Selvom der er forholdsvis mange nye spillere på holdet, så viste de i sidste sæson, at de godt kan spille med i toppen af dansk kvindefloorball. Samtidig viste de, at de gerne vil kæmpe for hinanden, hvilket er en værdi, jeg prioriterer højt. Der er så meget potentiale og talent i truppen, som jeg glæder mig til at arbejde med. Det er nemlig klart, at der stadig er ting, vi skal arbejde på, og derfor er vi nødt til at fastholde den udviklingskurve, som de var igennem sidste år. Samtidig skal vi gerne fastholde det gode samarbejde med 2. dame. Hvis vi formår det samtidig med, at vi kan holde os skadesfri, så er jeg meget optimistisk omkring, at vi vil stå med en medalje, når sæsonen er slut, fortæller den nye cheftræner Lars Skytte.

Fra bestyrelsens side er der også stor optimisme omkring den kommende sæson.

— Sidste sæson var én lang rutsjebanetur for pigerne, hvor alvorlige skader konstant satte skår i glæderne. Alligevel formåede de at spille sig i Superfinalen, hvor kun marginaler afholdte dem fra en DM-medalje. Udviklingspotentialet er så enormt, og derfor er jeg glad for, at det er Mini, der skal føre holdet videre. Hans baggrund og resultater taler for sig selv, mens han kender klubben indgående. Samtidig er jeg glad for at have Stinne Jørgensen med endnu en sæson. Hendes floorballviden og erfaring er ikke til at tage fejl af, mens hun kender pigerne godt fra de to forrige år. Jeg glæder mig til at se, hvad de to i fællesskab kan udrette, fortæller bestyrelsesformand Morten Frederiksen.