Ligadamerne tager point på svær udebane

Søndag stod den på kamp for ÅFK’s 1. damer i Frederikshavn. Første kamp i mellemspillet, hvor pigerne for alvor møder modstand, og skulle derfor være helt klar fra start.. Og det var de også..

Pigerne kommer rigtig godt i gang, og kampen starter med høj intensitet og fart fra begge hold. Dette resultere også i godt 1 1/2 min. inde i kampen, at et hændeligt uheld i en skulder mod skulder situation desværre sender Blackhawks spilleren Maria Østergaard ind i halmuren, som naturligvis slår sig. Der opstår derfor spilstop, mens der afventes en ambulance. Denne er heldigvis tæt på, og kampen kommer hurtigt i gang igen. Vi sender alle de bedste tanker til Maria, og håber at hun er okay..

ÅFK’erne starter bedst efter kampstoppet, og starter også på måltavlen, da Stinne Jørgensen erobrer bolden på egen banehalvdel og sender Jasmin Damm afsted i en kontra, som sikkert scorer. Århusianernes kommer på måltavlen igen til 0-2 på en flot scoring inden frederikshavnerne reducere til 1-2 kort efter. Frederikshavn får udlignet kort før tid på en simpel frislagskombination, hvor ÅFK defensiven ikke er helt til stede. Dermed helt lige ved pausen..

Hjemmeholdet kommer også først på måltavlen hurtigt i 2. periode.. Men denne gang er det århus’ tur til at komme hurtigt igen, og får udlignet til 3-3 godt halvvejs i perioden på en lækker basse fra Julie Perto assisteret af Anne VP. Et lille minut efter er det Filippa Granlunds tur til at komme på måltavlen på assist fra Maria Helander – endnu et flot mål, og dermed er ÅFK foran 3-4. Århus rammes af en udvisning, og dermed powerplay til hjemmeholdet. Dette er de hurtige til at udnytte, og kampen lige igen 4-4. Der gik dog ikke længe før ÅFK’s Jasmin Damm bliver sendt afsted i endnu en kontra. Keeperen tager fat i Jasmins blad, som dermed ikke får mulighed for at afslutte, men dommernes fløjter er tavse. En lignende hændelse tidligere i perioden, dog med en back involveret, og uden respons fra dommerne, fik denne meget tydelige men manglende kendelse, Århus bænken oppe at køre. Derfor var der en enorm glæde, da pigerne kort efter fik bragt sig på 4-5 ved en powerfull scoring fra Anne Sofie Thaarup flot assisteret af Julie Perto. Inden pausen får ÅFK muligheden for at komme yderligere foran i powerplay, dog uden held..

Mette Faurholt får hurtigt inde i 3. periode bragt ÅFK på 4-6.. Dette får Blackhawks bænken til at reagere, og tager en time-out. Det viser sig at blive et klogt træk, for knap er kampen startet igen, før de reducerer til 5-6. Kort efter får hjemmeholdet tilkæmpet sig korrekt dømt straffe, men en super redning fra Yessika Buchhave i målet, redder udeholdet fra en udligning. Blackhawks er dermed i powerplay, som de desværre endnu engang flot får udnyttet, og udligner til 6-6. Med få minutter tilbage af perioden får begge hold nogle fine afslutninger afsted, men uden scoring. Dermed skal kampen i overtid..

Overtiden starter med chancer til begge hold, og især har århusianerne store muligheder for at lukke kampen.. Desværre skete det ikke, men i stedet var det Blackhawks, som lidt for nemt fik lov at sætte den afgørende scoring.

Alt i alt en kamp som bød på høj intensitet og rigtige flotte mål og redninger fra begge hold. En kamp, som bølgede frem og tilbage, hvor holdene skiftedes til at have teten. En svær udebane, at spille på med medlevende og engagerede tilskuere, og derfor kan pigerne trøste sig over det ene point.

Kampens spiller blev Yessika Buchhave, som diskede op med flere store redninger inkl. et straffe.

Der tages forbehold for fejl og mangler, da kamprapport er stort set ulæselig! 😉

Der er lagt op til et rigtig tæt og spændende mellemspil for de tre rutinerede ligahold AaB, Blackhawks og ÅFK. Næste kamp for ÅFK byder på endnu en rigtig svær opgave, når AaB venter på udebane torsdag d. 8. februar.