Ligaherrerne besøgte Brønderslev

Efter to ugers træning under Magnus Forsbergs ledelse – med fokus på fysisk træning og det defensive koncept – spillede ligaherrerne lørdag to kampe mod BFC Vendsyssel Hot Shots – og der var dermed forventet en hård matchning mod et af de forvente tophold i ligaen.

ÅFK kom fantastisk fra land i den første træningskamp, der blev vundet med hele 13-3 efter periodecifrene 4-1, 6-2 og 3-0. De århusianske mål blev fordelt ud på Jeppe Juhl 2, Lasse Rolighed 2, Brian Nielsen 2, Victor Lykkegaard 2, Mathias Christoffersen 2, Anders Kristensen 1, Morten Mølby 1 og Lars Skytte 1.

Magnus Forsberg udtaler om kampen:

– Det var sæsonens første kamp for os, og det er let at stirre sig blind på resultatet, men faktum er at vi spillemæssigt leverer en rigtig god kamp. Detaljerne i defensiven fungerede generelt godt, selvom der er dele, der skal arbejdes med – og alle spillere i aktion udfyldte deres roller godt. Hvad angår den offensive del, så har vi ikke arbejdet med den del endnu, så der var lidt frie tøjler – derfor var det også dejligt at se den fantasi og energi, som vi spillede med – selvom det blev lige rigeligt ”Larionov/Krutov/Makarov”.

Efter et par timers pause var det tid til andet opgør, og der blev fortegnet vendt helt om, da hjemmeholdet fra start var bedst og vandt sikkert 9-3 efter periodecifrene 5-2, 2-1 og 2-0. Målscorere fra ÅFK i kampen var Brian Nielsen 2 og Glenn Christensen 1.

Om denne kamp udtaler Magnus Forsberg:

– Christian Bendtsen hvilede sit ben, Jeppe Juhl gik ud af kamp 1 med en forstrækning og Lasse Rolighed havde ondt i ryggen – men hoppede dog ind i kampen. Derfor havde vi kun ni markspillere, og med tanke på, at vi mere eller mindre havde brændt krudtet af i kamp 1, så var vi kørt trætte. Derfor var der hverken energi eller fokus til at følge med – det medførte simple fejl, der blev straffet såvel offensivt som defensivt.

Den rutinerede back Stefan Dines var også overordnet tilfreds med udbyttet og indsatsen:

– Vi viser i kamp 1, at hvis vi alle arbejder hårdt, så kan vi stå godt defensivt. At vi så laver så mange mål, var en kombination af vores skarphed, og at de ikke stod med deres stærkeste målmand. Samlet set må man også sige, at Brønderslev ikke spiller deres bedste kamp.

– Kamp 2 var præget af vores skader og skavanker – og så står vi rigtigt dårligt defensivt, og vi får ikke snakket godt nok sammen – ganske enkelt ikke godt nok. Det var fra en rigtig god præstation til en dårlig præstation, men vi tager samlet derfra med en god fornemmelse af, hvor vi står og hvad vi skal arbejde med.

ÅFK’s ligaherrers næste testkamp ligger tirsdag den 26. august på hjemmebane mod Sunds.

Skriv et svar