Lige ved og næsten i Mørke

Holdet bestod af Lasse Funk, Lasse Due, Magnus Holmark, Anton, Frederik, Michelle og Bolette, og derfor var der mulighed for at køre med to kæder. Første kæde hed Magnus og Michelle som backs og Anton som top, mens anden kæde hed Bolette som back og Lasse Due og Frederik på toppen. Derfor var der lagt stor fokus på at foretage udskiftninger korrekt, således Magnus og Bolette i deres respektive kæder holdt i bolden bag mål, hvorefter resten af holdet kunne skiftes ud. Selvom vi ikke har trænet det til træning klarede alle det til UG. Derfor skal der lyde en stor ros til ungerne for at vise så stor floorballforståelse allerede nu.

I første kamp skulle vi møde Mørke 1. Lasse Due havde fået en spritny stav i julegave, og var derfor spændt på at spille med den for første gang. Der skulle dog ikke gå lang tid før han blev bevidst om stavens kvalitet. Han modtog bolden og tog en fremragende solotur mellem Mørkes forsvarsspillere hvorefter han hamrede bolden i nærmeste målhjørne. Det resulterede i en meget velfortjent spurtpræmie til Lasse, og dermed stod der 1-0 til ÅFK. Kort efter modtog Magnus bolden ved midterlinjen, og viste hvordan et trækskud skal sendes afsted. 2-0 til ÅFK. Kort tid efter fik Lasse Due bolden i hjørnet, og lagde en flot bold ind foran mål, hvor Frederik stensikkert skød bolden i mål. 3-0 til ÅFK. Det skulle blive 4-0, da Magnus fandt lillebror Anton foran mål, som viste sit giftige målinstinkt og satte den stensikkert ind. Sidste mål blev sat ind af Magnus på flot assist af Michelle. Første kamp endte altså med en stensikker 5-0 sejr, og dermed var stævnet skudt godt i gang.

I anden kamp skulle holdet møde Ry 2. ÅFK fik en fremragende start på kampen, da Michelle kort tid inde i kampen måtte se sit skud blive parreret og falde ned for fødderne af Magnus, som usvigelig sikkert satte bolden i mål. Få sekunder efter fik Michelle dog sendt et fint slagskud af sted og udbyggede føringen til 2-0. Det blev 3-0, da Frederik sendte en meget flot baghåndsskud ind ved nærmeste stolpe, og kort tid efter udbyggede Magnus føringen til 4-0 efter endnu et flot langskudsmål. Efter Ry 2 fik reduceret til 4-1, løb Lasse Due bag om målet og lagde bolden flot ind i netmaskerne til 5-1. Anton ville følge Frederiks eksempel fra tidligere og diskede op med et meget flot baghåndsskud som sejlede i mål. Lidt tid efter lukkede og slukkede Magnus med et klassisk trækskud til resultatet 7-1.

I tredje kamp mødte vi Ry 1. Igen skulle det blive til en stensikker sejr på 4-0. Anton åbnede op med at score til 1-0, hvorefter Bolette udbyggede føringen til 2-0 på et langskud assisteret af Due. Det blev 3-0 da Anton denne gang fandt storebror Magnus, som hamrede bolden ind bag en chanceløs Ry målmand. Da Anton med et fremragende langskudsmål (endda belønnet med en spurtpræmie) scorede til slutresultat 4-0 havde ÅFK’erne altså maksimum point inden gruppespillets sidste opgør.

Sidste opgør stod mellem ÅFK og Mørke 2, som også havde 9 point efter deres første tre kampe, og derfor var der lagt op til en lille gruppefinale. Det blev en meget målfattig men intens og spændende kamp. ÅFK’erne kom dog halvvejs inde i kampen foran 1-0, da Bolettes flotte langskud blev parreret ned for fødderne af Lasse Due, som stensikkert flugtede bolden i målet. En meget fortjent 1-0 føring til ÅFK. Selvom ÅFK havde et par store chancer, udeblev 2-0 scoringen altså.  Det skulle koste dyrt, for 10 sekunder før tid sendte Mørkes back et ufarligt skud mod mål. Desværre for ÅFK ramte bolden Bolette lige i øjet og gik i eget mål til slutresultatet 1-1. Vi blev 1’ere på grund af bedre målscore, men den sene udligning var stadig et stort slag for de unge ÅFK’ere, som spillede en flot kamp.

I vores semifinale skulle vi møde Mørke 1. Vi skulle meget hurtigt komme foran, og efter blot fem sekunder sendte Michelle bolden i kassen, og gentog succesen igen to minutter senere. Dermed fik ÅFK en perfekt start på semifinalen. Bolette scorede med et fint trækskud til 3-0, og dermed var pigerne i den grad i gang. Frederik fik bolden ude ved banden og lavede et par snævre driblinger ind mod mål, hvor han var iskold og kynisk og scorede mellem benene på sig selv. En fremragende detalje som fuldstændig uhørt ikke resulterede i en spurtpræmie. Dermed stod der 4-0 til ÅFK, hvorefter et regulært skydetelt mod Mørkes mål startede. Bolette og Magnus fik hver sendt et flot trækskud afsted, og dermed stod der hurtigt 6-0 til ÅFK. Kort tid efter sendte Magnus igen bolden op i nettaget, mens Bolette sendte et hårdt håndledsskud i nettet. 8-0 til ÅFK. Der skal lyde stor ros til målmand Lasse Funk, som til trods for den manglende aktivitet foran ÅFK målet, var meget sikker på de få skud, der kom ind. Bolette lukkede og slukkede kort før tid med endnu et trækskud til slutresultatet 9-0.

I finalen skulle vi igen møde Mørke 2, som vi spillede 1-1 med i de indledende kampe. Der var god gejst, intensivitet og enkelte af spillerne var en anelse nervøse, så der var lagt op til en ægte finale. Mørke kom relativt hurtigt foran 1-0 på et back skud, og da de igen kort efter udbyggede føringen til 2-0 var der lang vej hjem. Der blev dog flyttet rundt på kæderne, så Bolette og Holmark-brødrene kunne køre 1-2 opstillingen med Bolette som back. Det skulle hurtigt vise sig at være et klogt træk, for ÅFK fik meget hurtigt overtaget. Det resulterede også i en reducering til 2-1, da Magnus efter et par snævre træk med et hårdt håndledsskud skød bolden ned i fjerneste målhjørne. Netop det at skyde lavt var spillerne blevet bedt om, for det var tydeligt at Mørkes målmands store fysik i første kamp voldte store problemer, så det var godt at se, at de unge spillere tager trænernes ord til sig. Magnus’ reducering pustede liv i ÅFK-gnisten, og troen var tilbage. Kort tid efter scorede Mørke desværre til 3-1, og derfor valgte vi at gå tilbage de normale kæder. Kampen endte 3-1 til Mørke, og ÅFK kom på en flot 2. plads.

Det var helt generelt et meget godkendt stævne fra trænernes synspunkter. Spillerne fik vist deres flotte skud og lagde nogle præcise afleveringer, og derfor var samtlige af ÅFK’s mål sande perler. Det var samtidig godt at høre, hvordan spillerne råbte efter bolden. Netop det at turde kalde på bolden har været et af fokuspunkterne indtil videre, og derfor var det en fornøjelse konstant at høre hvordan folk råbte og tilbød sig for hinanden. De spillede automatisk bedre sammen og lignede virkelig et rigtigt floorball hold, som ikke bare bestod af et par individualister, som bar hele holdet frem. Det er især tydeligt på pointlisten, hvor man kan se, hvordan hver eneste spiller bidrog med en masse mål og en masse assist.  Samtidig er det også meget flot kun at lukke fem mål ind i seks kampe. Derfor skal der lyde stor ros til Yessikas og Lasse Funks hårde målmandstræning, som sammen med flot forsvarsarbejde i den grad skinnede igennem i Mørke. Igen er det vigtigt at rose holdet for deres udskiftninger.

Det blev til 27 scorede mål og blot 5 indkasserede mål, hvilket gav en samlet målscore på +22 fordelt over seks kampe. Fire af disse kampe blev vundet, en blev spillet uafgjort mens den sidste blev tabt. Holdets topscorer blev Magnus Holmark med 11 point.

Pointliste
Magnus: 9+1 (11)
Bolette: 5+1 (6)
Michelle: 3+2 (5)
Lasse Due 3+2 (5)
Anton: 4+1 (5)
Frederik: 3+0 (3)

 

Skriv et svar