Lige ved og næsten.

21.01.2001: Århus FK – Brønderslev HotShots FC (Elitedivision vest damer), 1-1 (0-0,0-0,1-1).

Lige ved og næsten slår som bekendt ingen mand af hesten. Men med dagens ene point er ÅFK stadig nr. 2 a point med Outlaws på førstepladsen.

Et resultat på 1-1 kunne vidne om en kedelig kamp, men det var ikke tilfældet i dag i Århus Firma Sport. ÅFK viste meget poleret spil, og kom frem til mange chancer, og Brønderslev havde en række gode kontraangreb. Det var disse kontraangreb, der skulle volde ÅFK de største problemer gennem kampen, idet det var temmelig simpelt at neutralisere Brønderslevs etablerede spil. Det vidnede især de perioder, som ÅFK var i undertal om. ÅFK havde over dobbelt så mange skud på mål som Brønderslev havde i de perioder. Desværre kommer man ikke så nemt udenom Brønderslevs målmand. Hun var pigen som Brønderslev kan takke for overhovedet at komme i nærheden af point i kampen. Det var også hende, der hver gang startede de førnævnte farlige kontraangreb. Mens vi er ved målmandspræstationerne må man igen rose ÅFK-keeper Tanja Christiansen for en fornem præstation. Det var to af de bedste målmænd i landet, vi så i dag, ingen tvivl om det.

1. periode var præget af nerver og slet spil, så den er den ingen grund til at spilde mere tid på.

2. periode var derimod mere interessant. Her viste ÅFK meget af det spil, der skulle gøre os værdige til slutspillet. Holdet kom frem til mange gode tilbud, men havde en uheldig tendens til at skyde over mål. Perioden sluttede målløs og det var ærgerligt.

Mest spændende blev kampen i 3. periode. ÅFK havde et par halve chancer i starten af kampen, men så ca. 7 min. henne i perioden skete der noget meget smukt. ÅFK lavede det bedste mål klubben (så vidt red. husker) nogensinde har lavet på damesiden. Mette Egeberg erobrede bolden midt på banen, tog et træk forbi en modstander, og sendte en maskeret aflevering ud til Teresa Eriksen ude på fløjen, der med køligt overblik afleverede bolden til Eo (Eva Marie), der var løbet perfekt i hul. Eo sendte resolut bolden i netmaskerne forbi en chanceløs og måbende Brønderslev keeper. I dette angreb gik alt op i en fuldendt enhed; Brønderslev-damerne var statister og ÅFK's piger jublede. Det plejer at være nok at score 1 mål mod Brønderslev…

Desværre faldt ÅFK i en fælde man ofte ser hold ramle ind i lige efter en scoring. Man glemmer koncentrationen og disciplinen, og 10 sekunder efter kampen blev sat igang igen, scorede Brønderslev et forholdsvist tamt mål, som ÅFK burde have forhindret. Så bølgede kampen frem og tilbage indtil ÅFK fik vist Mette Egeberg ud for at have været lidt for hård ved en Brønderslevspiller. Udvisningen var på 5 min. og i orden. I denne forbindelse skal der lyde ros til kampens to dommere. De levere en fin og overbevisende indsats. ÅFK holdt udvisningen ud, men formåede ikke at score i resten af kampen, trods et par ok tilbud.

Skriv et svar