Loko så rødt

Tirsdag aften var ÅFS Centret rammen om det første lokalopgør mellem ÅFS og Lokomotiva Aarhus i turneringsregi. En intens kamp med en revolutionsagtigt indledning endte med en fortjent sejr til Lokomotiva – men ÅFS havde stor ære af kampen, der desværre blev mere dramatisk end nødvendigt.

De røde Lokomotiva-spillere trådte ind i hallen, som var de på hjemmebane (hvilket de selvfølgelig også næsten var), og det var tydeligt, at holdet havde noget at manifestere. Russiske toner lød ud højttalerne, som udeholdet straks beslaglagde (i moderlandets tjeneste?). Hvis ÅFS skulle være kyst på dette tidspunkt, var det ikke underligt mod et modstanderhold, der bestod af talrige tidligere ÅFS/ÅFK koryfæer. Holdet har dog endnu ikke hentet den fra Czech Open så berømte Yuri ind som angrebsmakker til profilen Anders Bruun, så der var alligevel et vist håb hos ÅFS’erne.

Fra start lagde ”det røde fællesskab” tryk på ÅFS, og det var tydeligt, at tempoet og boldomgangen var bedre hos ”togførerne”. I løbet af de første ti minutter havde Lokomotiva bragt sig på 0-3, og det lignede en walk-over for favoritterne, der holdte føringen perioden ud.

Fra starten af anden periode havde ÅFS fået justeret taktikken – og holdet havde vænnet sig til yderligere til tempoet, og specielt den stærke kontrafase ”Los Locos” besidder.
Kort inde i perioden lykkedes det Jesper Bertelsen at reducere efter en solotur og en overraskende afslutning. Desværre pådrog Rico Mikkelsen sig en udvisning efter kun få sekunder på banen, og da Jesper Bertelsen underligt røg samme vej kort efter, slog gæsterne (eller havde de tilkæmpet sig hjemmebanen?) til på et noget heldigt mål i 5 mod 3.
ÅFS kæmpede dog videre, og holdet fik tilspillet sig flere chancer. Efter 13 minutter reducerede Rico Mikkelsen til 2-4 efter oplæg fra Casper Storr, og da Jesper Bertelsen kort efter atter slog til, øjnede ÅFS håb. En stolpe-ud-situation for ÅFS kunne have givet en udligning, men i stedet slog Lokomotiva til kort inden pausen og øgede til 3-5.

Desværre var ÅFS ikke klar fra 3. periodes start, og gæsterne (eller…. nå, ja) lavede hurtigt 2 mål, der lukkede kampen. Jan Rise fik dog (måske med foden) reduceret til 4-7 efter oplæg fra Rasmus Hedeholm, hvorefter kampen tog en lidt underlig drejning, hvor et par Lokomotiva-spillere tabte hovedet.
Præsidenten for Lokomotiva har på klubbens hjemmeside udtalt i forhold til et opgør mod Skanderborg: ”Vi rammer bierne hårdt og nådesløst ligesom alle andre, som vil prøve at stå i vejen for den perfekte sæson”. Hårdt og nådesløst betød i dette opgør en 2+10 min. udvisning til Jeppe Hansen og en matchstraf til Jacob Astrup for episoder, der ledte tankerne væk fra et opgør mellem venskabsklubber. Lad os håbe at dette ikke er linjen for det meget velspillende Loko-hold, der til tider virkede til at lade sig frustrere af et godt kæmpende ÅFS-mandskab.
Anders Lovén sørgede i powerplay for ÅFS-reducering til 5-7, men desværre blev det offensive pres aldrig rigtigt farligt derefter. Og til trods for yderligere et par overtalssituationer og lidt taktiske rokeringer kom der ikke flere scoringer, før Lokomotiva og kampens bedste spiller Lars Elgaard lukkede ballet med sekunder tilbage til 5-8.

Tak til Lokomotiva for en intens fight – der er store forventninger om revanche til lørdagens fest (konkurrencen kunne inkludere såvel absinth som vodka – så er hjemmebanefordelen til stede).
Den 20. november kl. 15 spiller 3. holdet igen. Der er modstanderen Skanderborg 2, hvor holdet skulle stå med bedre chancer for point. Lige inden kl. 13 spiller ÅFS 2 mod Skanderborgs 1. hold.

Skriv et svar