Lussing til 1.herre

Søndag tog ÅFS1 til Esbjerg for at tage hul på sæsonen 06/07. Efter et par gode resultater i træningskampene var håbet en sejr, selvom Esbjerg på hjemmebane altid er en svær opgave.

1.periode begyndte i højt tempo. Teknikken kunne ikke altid følge med, hvilket gav løse chancer i begge ender. Esbjerg var først skarpe, da en løs bold på midterlinjen blev sendt i mål. ÅFS svarede dog hurtigt igen, da Johan Dubbelman fra midten tæskede et slagskud i fjerneste krog. Kort efter kom Esbjerg på 2-1, men igen fik ÅFS udlignet, da Anders Brøns scorede på endnu et fint slagskud fra midten. Desværre kunne Esbjerg igen på et forsvarskiks gøre det til 3-2 kort inden periodens udløb.

I 2.periode fik ÅFS trukket tempoet ud af kampen og fik væsentligt bedre styr på spillet. Esbjerg lynede et par gange med giftige kontraløb, men ellers var det kun ineffektivitet der forhindrede ÅFS i at udligne. Med ca. 10 minutter igen gik ÅFS længere frem og pressede, hvilket straks gav pote, da Lars Bartels kunne trække en løs bold i mål. Glæden varede dog kort, da Esbjerg på endnu et skud fra midten kom på 4-3, for kort efter på et helt ufatteligt mål scoret fra 0 grader at komme på 5-3.
ÅFS fik dog kort efter reduceret til 5-4 ved en af de 3 velspillende top-spillere Jacob Andersen. Men så gik det for alvor stærkt. På periodens sidste 1½ minut fik Esbjerg scoret to gange efter samme recept. En lang løs nedfaldsbold som duoen Hammer+Møller fik støvet op og sendt i kassen.

3.periode udviklede sig set med ÅFS-øjne trist. Århus-holdet fik lagt et godt tryk, men istedet for 7-5 blev det til 8-4, og kampen var reelt afgjort. Esbjerg fik lov til at spille lige til stregen og frustrerede århusianere løb ind i et par udvisninger. Slutresultatet blev 11-5, det enlige ÅFS-mål sat ind af Lars Skytte.

Alt i alt var Esbjerg-sejren fuldt ud fortjent. Esbjerg imponerede kampen igennem og var på dagen klart skarpest, havde mest vilje i nærkampene og størst taktisk kløgt. Kampen var således en brat opvågning til 1.division, og der skal helt andre boller på suppen, inden Odense kommer på besøg lørdag, hvis ÅFS skal have chance for at få et godt resultat i sæsonen 06/07.

Skriv et svar